Quantcast

Islandų programinės įrangos kūrėjas steigia biurą Vilniuje

  • Teksto dydis:

Vaizdo paieškos ir identifikavimo sprendimų kūrėjas iš Islandijos „Videntifier“ paskelbė atidarantis tyrimų ir plėtros centrą Vilniuje.

Tai bus pirmasis bendrovės padalinys žemyninėje Europoje. „Videntifier“ planuoja perkelti keletą darbuotojų iš Reikjaviko, o taip pat samdyti aukštos kvalifikacijos vietos programinės įrangos kūrėjus.

Bendrovę „Videntifier“ 2008 m. Reikjavike įsteigė trys tyrėjai, dalyvavę bendrame Islandijos ir Prancūzijos mokslo institucijų projekte kuriant vaizdo paieškos sprendimus. Įmonė siūlo dvi unikalias paslaugas. Vienas bendrovės įrankis geba greitai ir efektyviai lyginti milijonų nuotraukų (paveikslėlių) ir vaizdo įrašų turinį, ieškant atitikimų bei panašumų. Kitas sprendimas identifikuoja nuotraukas, padarytas ta pačia kamera. Bendrovė turi platų klientų spektrą: nuo turinio savininkų, kurie nori apsaugoti savo intelektinę nuosavybę, iki teisėsaugos organizacijų, tiriančių terorizmo, vaikų seksualinio išnaudojimo atvejus (geriausias pavyzdys – Interpolas).

Kadangi „Videntifier“ komanda dirba su naujausiomis technologijomis, rasti talentingų darbuotojų visada buvo tikras iššūkis. Dėl to komanda augo lėtai, bet stabiliai. Šiandien įmonėje dirba jau dvylika specialistų. 2013 m. prie komandos prisijungė ir aukštos kvalifikacijos programinės įrangos kūrėjas iš Lietuvos. Pasak „Videntifier“ įkūrėjo ir vadovo Herwigo Lejseko, šis pirmasis „ryšys su Lietuva“ ir „Investuok Lietuvoje“ agentūros parama buvo pagrindiniai veiksniai, nulėmę sprendimą rinktis Vilnių.

„Mums Lietuva – tai vieta, kur lengva kurti daugiakultūrę ganėtinai siauros srities profesionalų komandą, kurios darbas būtų grįstas tarpusavio supratimu ir pagarba. Gali būti, kad po poros metų Vilnius taps pagrindiniu „Videntifier“ tyrimų ir plėtros centru, – teigia Herwigas Lejsekas. – Taip pat tikimės glaudžiai bendradarbiauti su vietos universitetais, užmegzti partnerystės ryšius su tyrimų laboratorijomis ir pasiūlyti jauniesiems magistrantūros ir doktorantūros studijų mokslininkams galimybę stažuotis mūsų įmonėje ir sužinoti daugiau apie mūsų vystomas technologijas.“

Bendrovės centrui atvėrus duris, planuojama į Lietuvą perkelti tris darbuotojus iš Islandijos ir iki 2018 m. pabaigos įdarbinti dar maždaug penkis specialistus. „Videntifier“ ieško aukštos kvalifikacijos programinės įrangos kūrėjų, kurie galėtų susidoroti su kylančiais iššūkiais, naudodami „Computer Vision“ ir „High Dimensional Indexing“ technologijas. Per ateinančius kelerius metus bendrovė ketina pasamdyti dar apie 20 darbuotojų.

Pasak „Investuok Lietuvoje“ generalinio direktoriaus Manto Katino, „Videntifier“ atvejis primena, kad aukštos kokybės talentai yra vienas svarbiausių faktorių, norint pritraukti pažangiųjų technologijų bendroves į Lietuvą.

„Įmonės iš tokių tolimų šalių, kaip Singapūras ir Islandija, pasirenka Lietuvą dėl čia esančių talentų, kurie leidžia verslams tobulėti. O Lietuva, savo ruožtu, labai domisi talentų puoselėjimu tokiose į ateitį orientuotose srityse kaip virtualioji realybė, mašininis mokymasis, dirbtinis intelektas ir robotika“, – mano Mantas Katinas.

Apie įmonę

„Videntifier Technologies“, plačiau žinoma kaip „Videntifier“, yra Islandijos įmonė, kuri specializuojasi vaizdo įrašų paieškos ir identifikavimo srityje ir tiekia pažangiųjų technologijų programinę įrangą didžiausioms pasaulio teisėsaugos ir autorių teisių apsaugos agentūroms. „Videntifier“ sprendimai diegiami pagrindinėse teisėsaugos organizacijose, įskaitant JAV nacionalinį dingusių ir išnaudojamų vaikų centrą, JAV vidaus saugumo departamentą, Švedijos nacionalinę policiją, EUROPOL, JK vidaus reikalų ministeriją, Korėjos nacionalinę policiją bei Indijos vidaus reikalų tarnybą. 2018 m. vasario mėnesį „Videntifier“ sudarė sutartį su viena iš penkių pagrindinių JAV interneto bendrovių, kurie ieškojo didesnių vaizdo paieškos ir identifikavimo sprendimų galimybių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių