Quantcast

Įsigyti telefoną sukčiams sutrukdė dingusi elektra

Vilniaus 1-osios apylinkės teismas paskelbė nuosprendį 28 metų Artūrui Beliauskui bei jo bendraamžei Svetlanai Klimaševskajai. Porelė bandi įsigyti mobilųjų telefoną, pasinaudodami svetimo žmogaus tapatybės kortele.

Keturis kartus anksčiau teistas A.Beliauskas buvo pripažintas kaltu dėl asmens dokumento pagrobimo bei pasikėsinimo sukčiauti ir nuteistas pusantrų metų laisvės atėmimo bausme. Subendrinus bausmę su ankstesniu nuosprendžiu jam paskirta galutinė bausmė - 3 metai ir 3 mėnesiai.

Anksčiau neteistai, mažametę dukrą auginančiai S.Klimaševskajai teismas buvo švelnesnis - dėl pasikėsinimo sukčiauti jai skirta 10 mėnesių laisvės apribojimo bausmė. Moteris taip pat įpareigota pradėti dirbti arba užsiregistruoti darbo biržoje.

Porelės nuotykiai prasidėjo šių metų sausį, kai išgerti nevengiantis A.Beliauskas prie vienos iš Vilniaus parduotuvių rado svetimo žmogaus piniginę, kurioje buvo šio tapatybės kortelė.

Nusprendę, kad tai puiki proga gyvenimo draugei S.Klimaševskajai įsigyti naują telefoną (jos senąjį pametė A.Beliauskas), sausio 11 dieną sugyventiniai apsilankė UAB „Mobili linija" parduotuvėje įsikūrusioje prekybos centre „Europa“.

Pateikęs svetimą tapatybės kortelę, A.Beliauskas pabandė pasirašyti sutartį ir lizingo būdu įsigyti mobiliojo ryšio telefoną „Nokia N95 8G", kainuojantį 1750 litus.

Čia jų laukė pirmoji nesėkmė - nors dokumentai jau buvo ruošiami, netikėtai „Europoje“ dingo elektra ir sutarties pasirašymą teko nutraukti.

Vis dėlto, A.Beliauskas ir S.Klimaševskaja rankų nenuleido. Sausio 12-ąją jie apsilankė toje pačioje UAB „Mobili linija" parduotuvėje ir vėl pabandė įsigyti S.Klimaševskajai patikusį telefoną.

Pardavėja jau pradėjo pildyti reikiamus dokumentus, tačiau jai kilo abejonių dėl asmens tapatybės kortelėje esančios nuotraukos. Nors S.Klimaševskaja tvirtino, kad nuotraukoje esantis vyras ir jos draugas yra vienas ir tas pats asmuo, tačiau pardavėja tuo suabejojo ir iškvietė apsaugos darbuotojus.

Nors iki atvykstant apsauginiams, porelė suspėjo pabėgti, tačiau vėliau buvo rasti ir sulaikyti.

A.Beliauskas teisme prisipažino kaltu. Jis aiškino, kad 2007 m., atlikęs bausmę, išėjo iš Marijampolės pataisos namų ir susipažinęs su S.Klimaševskaja nusprendė pradėti kitokį gyvenimą.

Taip ir būtų buvę, jei per savo žioplumą nebūtų praradęs draugės mobiliojo telefono.
Apie suplanuotą sukčiavimą, pasak A.Beliausko, jis draugei pasakęs tik jiems apsilankius bendrovėje „ Mobili linija“ ir, kadangi pats nemoka rašti lietuviškai, paprašė draugės užpildyti dokumentus.

Savo kaltę teisme pripažino ir S.Klimaševskaja.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių