Quantcast

Iki 2013 m. planuojama žemę grąžinti visame Vilniaus krašte

Vyriausybė teigia, kad 2012 metais Vilniaus regione planuojama priimti daugiau kaip 5 tūkst. sprendimų dėl žemės grąžinimo, kurį Lietuvos lenkų bendruomenė vadina vienu iš svarbiausių klausimų.

„Nacionalinės žemės tarnybos duomenimis, Šalčininkų rajone liko priimti sprendimus iš viso 430-iai piliečių, Vilniaus rajone šiais metais planuojama priimti per 5 tūkst. sprendimų“, - teigiama Vyriausybės pranešime spaudai, paskelbtame po Ministro pirmininko tarnybos ir Nacionalinės žemės tarnybos bei Vilniaus ir Šalčininkų rajonų savivaldybių atstovų susitikimo.

Pasak pranešimo, šį susitikimą teigiamai įvertino premjeras Andrius Kubilius, pabrėžęs geranorišką ir konstruktyvų savivaldybių siekį kuo greičiau išspręsti vieną aktualiausių Vilniaus regiono gyventojų problemų. Vyriausybė vadovas sakė kad šiemet Šalčininkų rajone, kur nuosavybės teisės atkurtos beveik 98 proc. žmonių, žemės grąžinimo procesas bus užbaigtas, o iki 2013 metų pabaigos planuojama žemę grąžinti visame Vilniaus krašte.

„Tokiais pat tempais planuojame judėti ir toliau. Galiu patikinti, kad Vyriausybė Rytų Lietuvos regiono ekonominėms ir socialinėms problemoms skiria ir ateityje skirs ypatingą dėmesį“, - pranešime spaudai sakė premjeras A.Kubilius.

Pasak pranešimo, šiuo metu visuose Vilniaus krašto rajonuose sugrąžinta apie 90 proc. norimų atgauti žemės plotų

„Susitikimo metu tiek Vilniaus, tiek Šalčininkų savivaldybių atstovai konstatavo, kad žemės grąžinimo procesas itin paspartėjo pastaraisiais metais ir jos yra pasirengusios tolesniam bendram darbui, siekiant pabaigti žemės grąžinimą Vilniaus krašte“, - teigiama pranešime.

Vėluojantis žemės nuosavybės grąžinimas yra viena iš problemų, kuria skundžiasi Vilniaus krašte gyvenanti Lietuvos lenkų bendruomenė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

savivaldybė rajonas

savivaldybė rajonas portretas
kas čia per administracinis vienetas - kraštas?

ar tikrai

ar tikrai portretas
Taigi ta zeme jau isdalinta atvykeliams, kurie "persikele" sklypus is kitur. Atims is ju ir atiduos tikriems savininkams?

pastebejimas

pastebejimas portretas
Jie siulo kompensacija pinigine. Vilniuje uz 1 ha duoda 6240 lt. Va tiek ta zeme ir verta ....
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių