Quantcast

Įdomioji statistika: gimė per 11 tūkst. vilniečių, poros tuokėsi ir laivuose

  • Teksto dydis:

Pernai prieš Naujuosius metus sostinę nudžiugino per metus gimusių mažųjų vilniečių skaičius: net kas trečias Lietuvos vaikas gimsta Vilniuje, rašoma savivaldybės pranešime.

Besibaigiant 2017–iesiems, suskaičiuota, kad Vilnius ir toliau auga taip pat sparčiai – sulaukta daugiau kaip 11,2 tūkst. mažųjų vilniečių! Gruodžio pabaigos duomenimis iš viso sostinėje buvo įregistruota 5 795 gimusių berniukų ir 5 390 mergaičių. Daugiausiai vilniečių gimė per kovą, birželį, rugpjūtį ir spalį – per šiuos mėnesius buvo užregistruota daugiau nei po tūkstantį naujagimių sostinėje. Apie 4 tūkst. vaikų gimė užsienyje, tačiau jų tėvai yra vilniečiai, tad ir mažieji tapo vilniečiais.

Ateinantys 2018-ieji bus ypatingi Vilniui ir visai Lietuvai, nes jau nuo vasario 16-os dienos sostinė švęs Lietuvos Valstybės atkūrimo šimtmetį ir pradės skaičiuoti naujojo Lietuvos šimtmečio vaikus!

Palyginti: 2014 m. sostinėje gimė 10,5 tūkst. vaikų, 2015 metais – 10,5 tūkst. 2016 metais – per 11 tūkst.

Šiemet Vilniuje šeimas sukūrė daugiau kaip 6 tūkst. porų – kaip ir praėjusiais. Santuokos registruotos ne vien tradiciškai Civilinės metrikacijos skyriuje ar bažnyčiose (apie 4,5 tūkst. porų). Kai kurios poros įžadus davė savo pasirinktose vaizdingose Vilniaus vietose. Populiariausios jų: Vilniaus rotušė, Botanikos sodas, Verkių rūmai ir parkas, Bernardinų sodas, Poilsio ir pramogų centras „Belmontas“, verslo centras „Pirklių klubas“.

Kai kurios šiemet susituokusios poros nustebino savo originalumu – žiedus sumainė Nerimi plaukiojančiame keleiviniame laive „Ryga“, Televizijos studijoje, „Planetariume“, ant Taurakalnio. Apie 1,8 tūkst. porų šiais metais susituokė užsienyje.

Gruodžio pradžios duomenimis, per 2017-uosius metus Vilnių, kaip savo nuolatinę gyvenamą vietą, nurodė 2 228 asmenys. Iš viso sostinėje gyvena daugiau kaip 573 tūkst. žmonių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių