Quantcast

IBM forume Vilniuje - ryškiausi pasaulio mokslo šviesuliai

  • Teksto dydis:

Į tradicinį Vilniuje organizuojamą forumą IBM sukviečia ryškiausius pasaulio mokslo šviesulius, pristatančius išmaniuosius sprendimus išmaniai visuomenei.

2013 m. rugsėjo 18 d., Vilnius. Į tradicinį „IBM Forum 2013" renginį Vilniuje kasmet renkasi ryškiausios pasaulio mokslo žvaigždės. Ypatingas šių metų forumo svečias - Bijan Davari, IBM naujos kartos sistemų ir technologijų viceprezidentas, išskirtinės mokslininkų kastos „IBM Fellow" narys. Šis IBM mokslinės draugijos nario titulas kasmet suteikiamas vos 4 - 9 labiausiai mokslinėje veikloje pasižymėjusiems tyrėjams, inžinieriams ar programuotojams. Toks išskirtinis statusas suteikia šiems mokslininkams itin plačias  galimybes vystyti pačius įvairiausius projektus. Nuo 1963 m. šis titulas buvo suteiktas 246 mokslininkams, kurie yra apdovanoti 5 Nobelio premijomis ir užregistravę daugiau nei 7500 patentų.

Irane gimęs Bijan Davari Vilniuje skaitys pranešimą apie kompiuterijos ateities sistemas ir technologijas. Anot Dr. Bijan Davari, technologijų ateitį labiausiai nulems puslaidininkių, kompiuterijos sistemų, programinės įrangos ir taikomųjų programų evoliucija. Tinklo tankio ir ryšio spartos augimas skatina naujos kartos kompiuterių architektūros, galinčios apdoroti didelius nestruktūrizuotų duomenų kiekius (angl.Big Data), kūrimą. Tai apima ir tokias vis aktualėjančias veiklos sritis, kaip realaus laiko prognozinė analitika.

Kitas pranešėjas - Steven Adler, IBM Informacijos ir atvirųjų duomenų strategas, pripažintas vienu įtakingiausių žmonių iš TOP 100 finansų sektoriuje. Jis dar 2009 metais pasiūlė rekomendacijas sisteminės rizikos tarybai, kurios šiuo metu yra finansinių nuostatų reformos tiek JAV, tiek Europos Sąjungoje dalis. Steven Adler skaitys pranešimą apie inovacijas ir augimą skatinančius informacijos produktus.

Didžiausio Lietuvoje kasmetinio technologijų ir inovacijų renginio „IBM Forum 2013" dalyvių lauks ir daug kitų įvairių sričių technologijų specialistų bei verslo atstovų iš skirtingų šalių parengtų pranešimų aktualiausiomis IT temomis.

„Šių metų IBM forumo tema - „Išmaniosios idėjos išmaniai planetai" - ypač gerai atspindi naujausias pasaulines technologines tendencijas: viena vertus, išmaniosios technologijos yra itin arti kiekvieno mobiliojo telefono ar planšetinio kompiuterio vartotojo; kita vertus, didžiulis kasdien generuojamos informacijos kiekis gali būti naudojamas išmaniai ir tvariai ateičiai kurti, - teigia „IBM Lietuva" verslo vystymo direktorius Ainis Kavaliauskas. „Tai, kas prieš penkerius metus dar atrodė kaip mokslinė fantastika, šiandien jau yra taikoma tikrovėje. Visus, norinčius sužinoti, kokiomis kompiuterinėmis ir informacinėmis technologijomis naudosimės po kelerių metų, kviečiame į IBM forumą".

Renginys „IBM Forum 2013” vyks rugsėjo 24 dieną, Vilniuje „Le Meridien Villon" viešbutyje. Dalyvavimas nemokamas. Dalyvių registracija vyksta iki rugsėjo 23 dienos internetu.


IBM forumo „Išmanios idėjos išmanesnei planetai" dienotvarkė:

9:30-9:40                 „IBM Forum 2013" atidarymas.
                 Ainis Kavaliauskas, IBM Lietuva verslo vystymo direktorius

9:40-10:25               Išmaniųjų technologijų inovacijos.
                 Bijan Davari, PhD. IBM mokslinės tarybos narys, IBM Naujosios kartos kompiuterijos sistemų ir technologijų viceprezidentas

10:40-11:30             Šeši žingsniai informacijos ir atvirųjų duomenų valdymo strategijos link.
                 Steven Adler, IBM Informacijos valdymo ir atvirųjų duomenų strategas.

11:30-12:00             Paslaugų portfelis IBM Išmaniosios debesijos platformoje. IaaS&PaaS.
                 Christian Markovski, IBM Išmaniosios debesijos ekspertas

12:00-12:30             Lietuvos dokumentinis filmas internete - E-kinas.
                 Valerija Jusevičiūtė, Lietuvos centrinio valstybės archyvo direktoriaus pavaduotoja

12:30-13:00             IBM Smart Analytics System leidžia daryti protingesnius sprendimus šiandien ir ateityje.

                 Dmitrij Teslenko, Affecto Lietuva IT specialistas

14:00-17:15             Pranešimai ir diskusijos darbo grupėse:
"                Išmanioji techninė įranga
"                Išmanioji programinė įranga
"                Išmanieji saugumo sprendimai



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių