Quantcast

Į Vilnių vėluojama pristatyti naujus autobusus ir troleibusus

  • Teksto dydis:

Iki šių metų pabaigos Vilnių turėtų pasiekti 17 naujų autobusų ir 40 troleibusų, tačiau rekordinis sostinės viešojo transporto atnaujinimas vėluoja, o gamintojams gresia baudos, skelbia naujienų portalas 15min.lt

Paskelbus apie laimėtą konkursą buvo teigiama, kad 150 „Solaris“ autobusų Vilnių pasieks iki šių metų rugpjūčio, tačiau iki šiol trūksta 17 transporto priemonių. Žadama, kad Vilnių likę autobusai pasieks iki metų pabaigos.

Trūksta ir troleibusų, kuriuos turėjo pagaminti ir atgabenti ta pati Lenkijos bendrovė „Solaris Bus & Coach S.A.“. Iš viso 41 naujas troleibusas į Vilniaus gatves turėjo išriedėti dar rugsėjo mėnesį, tačiau sostinė praėjusią savaitę gavo tik pirmąjį egzempliorių.

Kol kas nei Vilniaus savivaldybė, nei įmonės „Vilniaus viešasis transportas“ (VVT) atstovai neįvardina, kada tiksliai nauji autobusai ir troleibusai pasieks sostinę. Teigiama, kad už vėlavimą pristatyti transporto priemones gamintojai sulauks baudų – delspinigiai už kiekvieną vėlavimo dieną.

„Vilniaus viešasis transportas“ 41 naują troleibusą turi įsigyti už 15,8 mln. eurų. Tuo metu, 150 naujų autobusų vertė – 35 mln. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Geriu jau kinietiški nei lenkiški... bet - kiniečiai už korupciją yra šaudomi, o lenkai - su užsakovais dalinas.

Anonimas

Anonimas portretas
geriau is batkios porktumet bielarusa,ilgiau veztu,

teklis

teklis portretas
Rado is ko pirkti durniai,is lenku.Tie lenkiski autobusai po triju metu jau sarudyje ir atrodo kaip po kokiu 10 metu.Sedynes po metu jausudilusios,visur lenda rudys,syldymo peciukai dvokia .Geciau butu pirke ceku skodas,kurios gaminamos pagal vokieciu patentus.Ceku troleibusai 30 metu Lietuvoje atlaike ir dar vazineja,o lenku po 15 metu reikes i metalo lauza atiduoti.Pinigu ismetimas i bala.Matosi merai gluseliai,nes nesupranta,kad lenkiska Europoja,tai kaip kinietiska pasaulyje kokybe....
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių