Quantcast

Sostinės centrą visai dienai okupavo dviratininkai (atnaujinta)

Nuo pat ankstaus ryto sostinės centrą šalia Seimo rūmų užplūdo minios įvairaus amžiaus dviratininkų. Čia jau ketvirtą kartą vykstą dviračių sporto entuziastus vienijantis renginys „Velomaratonas 2013“.

Savo jėgas mindami pedalus išbando trijų kategorijų dviratininkai: vaikai, mėgėjai ir sportininkai. Dešimtą valandą ryto startavę vaikai distanciją jau užbaigė, jie važiavo 2,4 km ilgio trasą.

Po šių varžybų apdovanota jauniausia maratono dalyvė – 2012 m. sausio 24 dieną gimusi ir šventėje triratuką mynusi mergaitė. Jai atiteko dviratis.

Pusę dvyliktos starto liniją kirto mėgėjai. Jie galėjo rinktis 10, 20 arba 30 km distanciją. Dviratininkai raginami važiuoti lėtai ir, kiek įmanoma, laikytis saugaus atstumo nuo tūkstančių kitų dalyvių, kad būtų išvengta traumų.

50 arba 100 km pasiryžę įveikti sportininkai maratoną pradės 14 val.

Dviračių maratono pradžios nekantriai laukę žmonės sakė šventėje dalyvaujantys tiek dėl pramogos, tiek dėl sporto.

„Smagu tokie masiniai renginiai. Be to, atsivedame ir vaikus, gal nuo mažų dienų skatinami sportuoti netingės tai daryti ir vėliau“, - sakė su šeima į „Velomaratoną“ atvykęs vilnietis Rokas.

„Sekmadieniais dažnai čiumpu dviratį ir išvažiuoju į miestą. Tai kodėl gi nesudalyvauti tokioje šventėje?“ – šypsojosi sostinės gyventoja Ieva.

Internetu į „Velomaratoną“ užsiregistravo kiek daugiau kaip 7 tūkst. dalyvių, tačiau renginio vietoje registracija vyksta ir sekmadienį. Tad šventės organizatorius lenktynininkas Benediktas

Vanagas tikisi, kad dalyvių skaičius gali siekti ir 8 tūkst. Tačiau bet kokiu atveju renginys laikomas pavykusiu.

„Aš manau, kad tai yra labai daug. Per 10 metų masinio sporto renginio sampratą padidinome 10 kartų. Prieš ketverius metus didžiausias bet koks renginys sutraukdavo apie 800 dalyvių, dabar mes turim 8 tūkst. Mes tuo džiaugiamės, bet nesustosim. „Velomaratonas“ visą laiką pateisina lūkesčius, nes tai yra be galo didelis renginys, labai malonu matyti, kai toks kiekis žmonių čia randa ką veikti, kaip praleisti laiką, ir juos vienija bendras dalykas – dviratis ir gera nuotaika“, -  džiaugėsi B.Vanagas.

Į „Velomaratoną“ suvažiavo ne tik sporto entuziastai iš visos Lietuvos, bet ir svečiai iš kitų šalių. B.Vanago teigimu, įvairiose kategorijose dviračius mins 24 tautybių žmonės.

„Pagrindinis tikslas yra tautai padovanoti gražų renginį, sukurti bendruomeniškumą. Nes maratono pagrindinės keturios vertybės yra šeima, sveikas gyvenimo būdas, ekologija ir eismo saugumas“, - pasakojo šventės organizatorius.

Dešimttūkstantinę dviratininkų, jų šeimų narių ir žiūrovų minią renginio vietoje talpina „Velomaratono miestelis“. Čia vyksta tiek į dalyvius, tiek į žiūrovus orientuota programa: loterijos, žaidimai, veikia dviračių dizaino dirbtuvės. Čia apsilankę dviratininkai gali nemokamai dekoruoti savo dvirates transporto priemones dekupažo technika, priklijuojamais piešiniais, purškiamais trafaretais, vėliavėlėmis ir kitais aksesuarais.

Organizuojama ir edukacinio pobūdžio veikla. Policijos pareigūnai nemokamai žymi dviračius, teikiama naudinga informacija apie saugumą kelyje, mokoma, kaip suteikti pirmąją pagalbą kelyje.

Jei dalyvių nuotaiką sugadintų dviračio gedimas, viską sutvarkyti galima čia pat įsikūrusioje taisykloje.

Renginio apdovanojimų ceremonija numatoma apie 18 val.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių