Quantcast

Į „Tores“ vėl kviečia „Bronzinis Andrius“

Restorano „Tores“ lankytojus ir vėl pasitinka besišypsanti skulptūra „Bronzinis Andrius“, apie kurią legendos iš Užupio sklinda po visą miestą.

Kurį laiką uždarytas buvęs restoranas „Tores“ vasarą pasitinka laukdamas savo ištikimų ir naujų lankytojų. Restorano vadovas Arnoldas Platelis pasakoja, kad visuomet išskirtine restorano aplinka ir kvapą gniaužiančiu Vilniaus panoramos vaizdu garsėjęs restoranas tradiciją tęs ir toliau.

„Daug kas nepakito nuo „Tores“ uždarymo, tačiau kardinaliai atnaujinome valgiaraštį, suderinome aptarnavimo kultūrą. Meniu nebus perpildytas, kaip daugelyje restoranų, užtenka nedaug, bet geros kokybės patiekalų. Viena iš restorano stipriųjų pusių – „Tores“ alus“, kurio gaminimo paslaptis ir liks paslaptimi, esmė glūdi vandenyje... Vos per kelias dienas nuo atidarymo šis alus tapo mėgiamiausiu lankytojų gėrimu. Be to, stengiamės sukurti malonią ir jauką aplinką, kur būtų gera bendrauti ir atvirai dalytis įspūdžiais“, - sakė A.Platelis.

Vienas išskirtiniausių ir didžiausią susidomėjimą keliančių dalykų restorane – lauke stovintis „Andrius“ visuomet svečius pasitinkantis taure vyno. Restorano šeimininkai pasakoja, kad tai – „Tores“ globėjas, tačiau iš lūpų į lūpas sklindanti legenda nusinešė daugelį paslaptingojo Andriaus atsiradimo detalių.

Vieni pasakoja, kad Andrius labai mėgo alų ir vyną, tad ilgainiui Užupiečiai jau įprato prie jo svaigios ir paslaptingos šypsenos. Nors amžinai pavėpęs, tačiau gyventojai tikinę, kad jis buvo ypač geros širdies ir svetingas, galbūt dėl to Andrius pavirto į bronzinę skulptūrą, visuomet svečius pasitinkančia taure vyno.

Kiti tiki Barono Miunhauzeno ir Andriaus pažinties istorija. Esą Miunhauzenas, viešėdamas Užupyje labai susidraugavo su nuolat linksmu Andriumi. Svečias, sužavėtas vietove, vieną vakarą pritempė begalę vyno statinių ant Vilnelės šlaito ir pasikvietė ten Andrių pavakaroti. Andriui Vilnelės skalaujamas šlaitas taip patiko, kad jis ten ir pasiliko. Čia, kur dabar „Tores“, jis stovi ir iki šiol vaišinasi vynu.

Iki šiol tiesos niekas nežino, o Andriaus skulptūrą gaubia paslaptys. Restorano šeimininkai pasakoja, kad palaipsniui Andrius tapo „Tores“ globėju, vaišingumo ir sėkmės simboliu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių