Quantcast

Į sostinės darželius pateko visi eilėje laukę 7 tūkst. vaikų

  • Teksto dydis:

Į Vilniaus darželius nuo rugsėjo bus priimta 7,4 tūkst. vaikų – anot Vilniaus savivaldybės, šiemet pirmąkart į įstaigas pateks visi eilėje laukę būsimieji darželinukai.

Kaip skelbia savivaldybė, balandžio 18-30 dienomis priskiriant vaikus į darželius dar yra likę apie 800 laisvų vietų. Sutartis su darželiais tėvai turės pasirašyti iki gegužės 31-osios, kartu reikės pateikti gimimo liudijimo kopiją, gydytojų pažymas ir patvirtinimą apie registruotą gyvenamąją vietą Vilniaus savivaldybėje.

Opozicinių konservatorių frakcijos seniūnas Valdas Benkunskas sako, kad jo žiniomis, į darželius šiuo metu dar nėra patekę apie tūkstantį vaikų. Anot jo, situacija panaši, kaip ir pernai, kai po pirminio priėmimo taip pat buvo per tūkstantį nepriimtų vaikų, kartu buvo likęs ir panašus skaičius laisvų vietų, daugiausia – darželiuose, kuriuose ugdymas vyksta lenkų ir rusų kalbomis.

„Mažiau populiariuose bei tautinių mažumų darželiuose lenkų rusų kalba buvo laisvų vietų ir jei visus „lietuviukus“ ten pasiųstumėme, eilė būtų panaikinta. Bet taip buvo jau ir praeitą vasarą, tai – jokia naujiena, nuo to laiko nieko papildomai padaryta nėra, nuo rugsėjo nėra sukurta naujų vietų“, – sako V. Benkunskas.

„Ugdymas vyksta lenkų, rusų kalbomis, dėl to į juos niekas neina, poreikio nėra, todėl ir laisvos vietos yra. Lietuvių kalba darželiuose yra poreikis, dėl to eilė ir egzistuoja“, – pridūrė jis.

Savivaldybė įspėja, kad nepateikus reikiamų dokumentų laiku ar nepranešus apie neatvykimą pateisinančias priežastis, sutartis nebus sudaroma ir vaikas neteks vietos darželyje. Prašymai į darželius nėra atnaujinami ir tokiu atveju tektų registruotis iš naujo.

Pasak Vilniaus vicemerės Editos Tamošiūnaitės, per trejus šios kadencijos metus švietimo srities finansavimas Vilniaus savivaldybėje buvo padidintas nuo 200 iki 300 mln. eurų, o šios lėšos „leidžia sparčiu tempu gerinti švietimo infrastruktūrą, didinti atlyginimus, plėsti auklėtojų skaičių, skirti papildomus finansus darželių bei mokyklų ūkinėms reikmėms“.

Šiemet kiekvienam darželinukui numatyta papildomai skirti po 63 eurus, o kiekvienam moksleiviui – po 53 eurus išlaidų ūkinėms reikmėms. Pernai savivaldybė taip pat skyrė 2,2 mln. eurų darželių pedagogų darbo užmokesčiui didinti, taip pat didinamas auklėtojų skaičius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių