Quantcast

Į sostinę kviečia „Energetikos dienos“

  • Teksto dydis:

Šiųmečių „Energetikos dienų“ tema – augantys miestai, darnus vystymasis, efektyvus energijos vartojimas, aktyvi bendruomenė.

Vilniaus miesto energetikos dienos vyks XXII didžiausios Baltijos šalyse tarptautinės statybų ir remonto parodos RESTA metu 2015 m. balandžio 22–25 d. „Litexpo“ parodų rūmuose.

Vilniaus miesto savivaldybės interaktyviame stende susipažinsite su atnaujintu Vilniaus miesto faktinio energijos vartojimo klasių žemėlapiu, kuris buvo nominuotas pasaulinio lygio Europos miestus vienijančios organizacijos „Eurocities“ ir 2014 metais laimėjo pirmąją vietą už inovacijas energetikos srityje.

Taip pat išbandysite edukacinį žaidimą, skatinantį atsakingą požiūrį į pakuočių tvarkymą, išmoksite teisingai rūšiuoti, sužinosite įdomių faktų apie pakuočių perdirbimą, specialistai teiks konsultacijas.

Parodos metu skirsime ypatingą dėmesį energijos vartojimui centralizuotai šildomuose daugiabučiuose. Motyvuosime gyventojus įsirengti individualią šilumos apskaitą bute, kad kiekvienas mokėtų tik už tiek, kiek šilumos suvartojo.

Visuomenei bus pristatytas projektas „Interaktyvusis Vilnius“, kuris šiuo metu yra demonstruojamas ir Vilniaus miesto savivaldybės pirmo aukšto fojė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

arte

arte portretas
įomu, o kaip Energetiko dieną švęs energetikų miestas Visaginas ? dabar šalia jo įvardijamos net dvi elektrinės< viena veikianti :))) Visagino AES, kita uždaryta ir pinigus iš biudžeto (ir žmonių kišenių) siurbianti Ignalinos AES. Paradoksalu, tačiau kažkada pelningą IAES, kaip auksinius kiaušinius dedančią vištą, papjovę Lietuvos valdžiažmogiai, dabar energetikos dieną švenčia Vilniuje :)))) Visai pamiršo apie kažkada "energetikų mieste" gyvenančius (ir baigiančius nusigyventi) specialistus ENERGETIKUS.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių