Quantcast

Į Minską – moderniais elektriniais traukiniais

  • Teksto dydis:

Šį sekmadienį, gruodžio 10 dieną, maršrutu Vilnius–Minskas pradeda kursuoti nauji elektriniai „Lietuvos geležinkelių“ traukiniai. Baltarusijos sostinę keleiviai pasieks erdvesnėmis, verslo kelionėms puikiai pritaikytomis transporto priemonėmis.

„Vilnius–Minskas – vienas populiariausių „Lietuvos geležinkelių“ maršrutų, todėl įvertinę keleivių srautus, keliaujančiųjų įpročius ir potencialą, pasiūlėme erdvesnius, verslo kelionėms puikiai pritaikytus traukinius. Kelionė iš Vilniaus į Minską traukiniu trunka vos 2 val. 30 min. Tai yra bene greičiausias būdas keleiviams pasiekti Baltarusijos sostinę, negaištant laiko eilėse pasienyje, kur piko metu galima praleisti ir 4 valandas“, – pasakoja „Lietuvos geležinkelių“ generalinis direktorius Mantas Bartuška.

Visos tarptautinės kelionės metu bus galima naudotis nemokamu Wi-Fi interneto ryšiu, įkrauti nešiojamąjį kompiuterį, mobilųjį telefoną. Specialiai tam įrengtuose laikikliuose keleiviai galės vežtis dviračius, vežimėlius ar didesnį bagažą.

Bilietas maršrutu Vilnius–Minskas kainuoja nuo 15,49 iki 28,25 EUR. Moderniuose traukiniuose yra įrengtos dvi klasės: verslo ir ekonominė. Į verslo klasės bilieto kainą įskaičiuoti gėrimai ir užkandžiai, ekonominės klasės keleiviai galės juos įsigyti už papildomą mokestį. Nuo gruodžio 10 d. kasdien Baltarusijos sostinę galės pasiekti kur kas daugiau keleivių: naujuose dviaukščiuose traukiniuose yra du kartus daugiau vietų nei iki šiol – net 296.

Traukiniai iš Vilniaus į Baltarusijos sostinę kasdien išvyksta 6.15 val. ir 15.05 val. Pakoreguotas ir traukinių Minskas–Vilnius tvarkaraštis – nuo šiol traukiniai iš Baltarusijos sostinės kasdien išvyksta 10.35 val. ir 19.30 val.

Vilnius–Minskas yra vienas populiariausių „Lietuvos geležinkelių“ maršrutų. Juo per pirmuosius 10 šių metų mėnesių vežta daugiau nei 200 tūkst. keleivių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Nu Gera naujiena....bet neparase, kad traukiniai gaminti Cekijoje....IR dar kur dings tie dyzeliniai, kurie nebevazineja Minskan - ar juos paleis Siluten ar Daugpilin?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių