Quantcast

Į Afganistaną bus išlydėti šeši karo policininkai

  • Teksto dydis:

Ketvirtadienį Vilniuje, Šv. Ignoto bažnyčioje, vyks Karo policijos karių grupės išlydėtuvės į Afganistaną.

Šešių karių grupė vyks tarnauti tarptautinės operacijos „Tvirta parama“ vadavietėje Kabule, Afganistane, pranešė Krašto apsaugos ministerija.

Lietuviai Afganistane vykdys tarptautines karo policijos funkcijas su Australijos ir JAV karo policininkais – užtikrins karių drausmę, vykdys nusikalstamų veikų, kitų teisės pažeidimų prevenciją, imsis priemonių nusikalstamų veikų, teisės pažeidimų priežastims ir sąlygoms šalinti. Taip pat kontroliuos, kaip tos priemonės vykdomos.

Misijai kariai rengėsi beveik penkis mėnesius: dalyvavo įvairiuose kursuose, treniravosi Lietuvos policijos mokykloje, kovinio rengimo pratybų metu įgijo specifinių įgūdžių kaip ieškoti sprendimų nestandartinėse situacijose. 

Naują misiją „Tvirta parama“ Afganistane NATO vykdo nuo praėjusių metų pradžios. Šios misijos užduotys skirtos Afganistano nacionalinėms saugumo pajėgoms rengti ir yra nekovinės. Pagrindinis jos tikslas – mokyti, patarti ir remti šalies nacionalines saugumo pajėgas, ministerijas ir kitas valdžios institucijas, kaip užtikrinti stabilumą šalyje.

Karo policija planuoja siųsti savo karius į šią misiją rotacijos principu kas šešis mėnesius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

cianidas

cianidas portretas
Saukia ant rusijos o patys lenda i kitas salis.Tai gal komjaunuolis paaaiskins,kodel Lietuvos kariai eina i kita sali zudyti zmoniu,kas jiems duoda moraline teise spresti tu paciu afganistanieciu apsisprendima?Ir tikrai negaila samdyniu,jei kas jiems atsitiks ten.Eina ne Tevynes ginti,o pinigo uzsidirbti su ginklu rankose.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių