Quantcast

Gurmaniškai papietauti jau galima ir Vilniaus padangėje

Daugiau nei 30 pasaulio šalių aplankęs projektas „Dinner in the Sky“, gurmaniškas vaišes organizuojantis pusės šimto metrų aukštyje, į savo veiklos zoną įtraukė ir Lietuvą. „Dangaus restoranas”, kurį amerikietiškas ekonomikos žurnalas „Forbes“ įtraukė į neįprasčiausių valgymo vietų 10-uką, jau nuo antradienio įsikūrė Vilniaus rotušės aikštėje.

Čia veikia kranas, specialią 22 vietų platformą su stalu ir kėdėmis pakeliantis į 50 m aukštį. Pakėlimo metu svečiai gali mėgautis ne tik sostinės panorama iki šiol nematytu rakursu, bet ir išskirtiniais patiekalais. Kartu kyla virtuvės šefas – patiekdamas patiekalus jis betarpiškai bendrauja su svečiais.

Pademonstruoti kulinarijos meno į Vilnių atvyko pastarųjų trejų metų geriausio Švedijos restorano „Frantzen/Lindeberg“ savininkas ir vyriausiasis virėjas Björn Frantzen. Šis restoranas praėjusią savaitę paskelbtame 2012 m. geriausių pasaulio restoranų 50-uke (The Worlds 50 BestRestaurants), užėmė 20-ąją vietą ir iš visų sąrašo dalyvių atliko didžiausią šuolį aukštyn, lyginant su 2011 m.

B. Frantzen žada vilniečių gomurius pamaloninti patiekalais su triufeliais, aukšlės ikrais, rūkytu unguriu, artišokais, voveraitėmis, juodosios arbatos putėsiais, klevų sirupe marinuotais pomidorais bei kitais gardumynais. „Dinner in The Sky“ turui Vilniuje bus pasirinktas ir vietinis kulinarijos šefas, o prie turo organizavimo Lietuvoje prisidės Vilniaus miesto savivaldybė, bendrovė „Electrolux“ ir  „Pernod Ricard“ su MUMM šampanu.

Norintys apsilankyti „Dangaus restorane“ Vilniuje nuo birželio 12 d. jau dabar gali rezervuotis vietas, rinkdamiesi iš pusryčių, priešpiečių, šampano danguje ir vakarienės. Vienas pakėlimas trunka nuo 20 iki 60 min, o  vaišių danguje kainos prasideda nuo 99 Lt.

2008 m. Belgijoje pradėtą projektą organizuoja „Events in the Sky“. Visa jo techninė įranga yra suprojektuota remiantis vokišku DIN 4112 standartu ir yra gavusi saugumo patvirtinimus iš itin griežtus reikalavimus taikančių šalių, tokių kaip JAV, Kanada, Australija, P. Afrika.


Šiame straipsnyje: Dinner in the Sky

NAUJAUSI KOMENTARAI

andrius369

andrius369 portretas
normalu

zigmas

zigmas portretas
cia tikriausia zuoko nesamoningas sumastymas kaip paimti is miesto biudzeto babkiu
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių