- DMN inf.
- Teksto dydis:
- Spausdinti
-
Gurmaniškai papietauti jau galima ir Vilniaus padangėje
-
Gurmaniškai papietauti jau galima ir Vilniaus padangėje
-
Gurmaniškai papietauti jau galima ir Vilniaus padangėje
-
Gurmaniškai papietauti jau galima ir Vilniaus padangėje
-
Gurmaniškai papietauti jau galima ir Vilniaus padangėje
-
Gurmaniškai papietauti jau galima ir Vilniaus padangėje
-
Gurmaniškai papietauti jau galima ir Vilniaus padangėje
-
Gurmaniškai papietauti jau galima ir Vilniaus padangėje
-
Gurmaniškai papietauti jau galima ir Vilniaus padangėje
-
Gurmaniškai papietauti jau galima ir Vilniaus padangėje
-
Gurmaniškai papietauti jau galima ir Vilniaus padangėje
-
Gurmaniškai papietauti jau galima ir Vilniaus padangėje
-
Gurmaniškai papietauti jau galima ir Vilniaus padangėje
-
Gurmaniškai papietauti jau galima ir Vilniaus padangėje
-
Gurmaniškai papietauti jau galima ir Vilniaus padangėje
-
Gurmaniškai papietauti jau galima ir Vilniaus padangėje
-
Gurmaniškai papietauti jau galima ir Vilniaus padangėje
Daugiau nei 30 pasaulio šalių aplankęs projektas „Dinner in the Sky“, gurmaniškas vaišes organizuojantis pusės šimto metrų aukštyje, į savo veiklos zoną įtraukė ir Lietuvą. „Dangaus restoranas”, kurį amerikietiškas ekonomikos žurnalas „Forbes“ įtraukė į neįprasčiausių valgymo vietų 10-uką, jau nuo antradienio įsikūrė Vilniaus rotušės aikštėje.
Čia veikia kranas, specialią 22 vietų platformą su stalu ir kėdėmis pakeliantis į 50 m aukštį. Pakėlimo metu svečiai gali mėgautis ne tik sostinės panorama iki šiol nematytu rakursu, bet ir išskirtiniais patiekalais. Kartu kyla virtuvės šefas – patiekdamas patiekalus jis betarpiškai bendrauja su svečiais.
Pademonstruoti kulinarijos meno į Vilnių atvyko pastarųjų trejų metų geriausio Švedijos restorano „Frantzen/Lindeberg“ savininkas ir vyriausiasis virėjas Björn Frantzen. Šis restoranas praėjusią savaitę paskelbtame 2012 m. geriausių pasaulio restoranų 50-uke (The Worlds 50 BestRestaurants), užėmė 20-ąją vietą ir iš visų sąrašo dalyvių atliko didžiausią šuolį aukštyn, lyginant su 2011 m.
B. Frantzen žada vilniečių gomurius pamaloninti patiekalais su triufeliais, aukšlės ikrais, rūkytu unguriu, artišokais, voveraitėmis, juodosios arbatos putėsiais, klevų sirupe marinuotais pomidorais bei kitais gardumynais. „Dinner in The Sky“ turui Vilniuje bus pasirinktas ir vietinis kulinarijos šefas, o prie turo organizavimo Lietuvoje prisidės Vilniaus miesto savivaldybė, bendrovė „Electrolux“ ir „Pernod Ricard“ su MUMM šampanu.
Norintys apsilankyti „Dangaus restorane“ Vilniuje nuo birželio 12 d. jau dabar gali rezervuotis vietas, rinkdamiesi iš pusryčių, priešpiečių, šampano danguje ir vakarienės. Vienas pakėlimas trunka nuo 20 iki 60 min, o vaišių danguje kainos prasideda nuo 99 Lt.
2008 m. Belgijoje pradėtą projektą organizuoja „Events in the Sky“. Visa jo techninė įranga yra suprojektuota remiantis vokišku DIN 4112 standartu ir yra gavusi saugumo patvirtinimus iš itin griežtus reikalavimus taikančių šalių, tokių kaip JAV, Kanada, Australija, P. Afrika.
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
-
A. Zuokas pardavė vyninių verslą6
Buvęs Vilniaus meras Artūras Zuokas savo vyno parduotuves, pavadintas „Zenoteca“ vardu, pardavė „Vynoteką“ valdančiai bendrovei, skelbia „Delfi“. ...
-
Po gaisro Vilniuje daliai ugdymo įstaigų nuotolinį darbą rekomenduojama tęsti ir penktadienį
Po trečiadienio vakarą sostinės Panerių gatvėje kilusio gaisro, Vilniaus miesto savivaldybė daliai švietimo ir ugdymo įstaigų nuotolinį darbą rekomenduoja tęsti ir penktadienį. ...
-
V. Benkunskas apie gaisro sostinėje padarinius: gyventojams rekomenduojama nusivalyti paviršius8
Vilniaus meras Valdas Benkunskas sako, kad su Aplinkos apsaugos departamento (AAD) pagalba savivaldybei pavyko išvengti didesnės taršos dėl trečiadienio vakarą Paneriuose kilusio gaisro. ...
-
Virš Vilniaus – ratus sukantys sraigtasparniai4
Kai kuriuos vilniečius ketvirtadienį nustebino padangėje pamatytas vaizdas. Kariuomenės atstovai paaiškino, kodėl virš sostinės ratus suka sraigtasparniai. ...
-
Po gaisro Vilniuje: automobilių ardymas ir metalo laužo tvarkymas neturi vykti miestų centruose4
Po trečiadienį vakare Vilniaus traukinių stoties teritorijoje kilusio gaisro aplinkos ministras Simonas Gentvilas sako, kad akivaizdu, jog automobilių ardymas ir metalo laužo tvarkymas neturi vykti miestų centruose. ...
-
Dalis vilniečių negavo perspėjimo apie didžiulį gaisrą: ministrė sako, kad reikės tai išsiaiškinti6
Daliai gyventojų negavus perspėjimo pranešimų apie gaisrą Vilniuje, vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė mato poreikį peržiūrėti techninį šios sistemos įgyvendinimą. ...
-
Didelis gaisras sostinėje: kietųjų dalelių koncentracija sumažėjo
Aplinkos apsaugos agentūros specialistai tvirtina, kad Panerių gatvėje likvidavus trečiadienio vakarą įsiplieskusį gaisrą, kietųjų dalelių koncentracija ore sumažėjo ir yra nepavojinga. ...
-
Po gaisro sostinėje aplinkosaugininkai pradėjo neplaninį patikrinimą: bendrovė nelaikyta rizikinga2
Aplinkosaugininkai dėl Vilniuje kilusio gaisro pradėjo bendrovės neplaninį patikrinimą, skelbima, kad įmonė nebuvo priskirta prie aukštą riziką turinčių objektų. ...
-
„Litexpo“ centre prasideda karjerai ir studijoms skirta paroda1
Lietuvos parodų ir kongresų centre „Litexpo“ ketvirtadienį vyks parodos „Karjera & studijos Lietuvoje 2024“ atidarymas. ...
-
Vilniaus savivaldybė: dėl gaisro daliai ugdymo įstaigų rekomenduojama dirbti nuotoliu1
Trečiadienio vakarą kilusio didžiulio gaisro sostinėje dūmai yra toksiški, todėl į gaisro taršos poveikio zoną (2 km spinduliu nuo gaisravietės) patenkančioms švietimo ir ugdymo įstaigoms dėl galimo neigiamo poveikio sveikatai ...