Quantcast

A. Guoga apsisprendė: Vilniaus mero rinkimuose nedalyvaus

Kaip galimas Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) kandidatas į Vilniaus merus viešai minimas europarlamentaras Antanas Guoga pranešė apsisprendęs nedalyvauti tiesioginiuose merų rinkimuose.

„Rimtų svarstymų kandidatuoti į Vilniaus miesto merus būta, dėkoju į mane besikreipusiems ir pasitikėjimą man išsakiusiems LVŽS Vilniaus skyriaus nariams. Vis tik, manau, kad kaip miestiečiui pareigų pakanka ir savivaldos rinkimuose nei su partijomis, nei su komitetais nedalyvausiu“, – pranešime spaudai informavo Antanas Guoga.

Jis sako planuojantis tęsti darbus Lietuvoje vystant ir pristatant užsienyje finansinių technologijų ambicijas, pritraukiant technologijų ir švietimo investicijas, teikti idėjas, kaip mažinti socialinę atskirtį.

„Aš esu modernus politikas ir idėjų žmogus. Viską galiu padaryti dėl bendro tikslo. Dabar matau, kad kur kas daugiau miestui ir valstybei galiu duoti nedalyvaudamas kasdienėje vidaus politikoje. Tą jau kurį laiką kartojau“, – tikina jis.

44-erių verslininkas A. Guoga 2014-aisiais buvo išrinktas į Europos Parlamentą pagal Liberalų sąjūdžio sąrašą. Tuometiniam liberalų vadovui Eligijui Masiuliui patekus į teisėsaugos akiratį dėl korupcijos, A. Guoga trumpai buvo Liberalų sąjūdžio pirmininku, tačiau partiją paliko 2016-aisiais.

Politikas ir verslininkas Vilniuje yra įsteigęs blokų grandinės biurą „Blockchain Centras Vilnius“, yra sostinės krepšinio klubo „Rytas“ prezidentas, įvairių kultūrinių, sporto ir kitų projektų mecenatas, buvęs profesionalus pokerio žaidėjas.

Valstybinės mokesčių inspekcijos (VMI) duomenimis, A. Guoga yra turtingiausias iš deklaracijas privalančių teikti viešųjų asmenų – jis pernai nurodė valdantis 26,5 mln. eurų vertės turtą.

Kitąmet vyksiančiuose savivaldybių tarybų ir tiesioginiuose merų rinkimuose dalyvaus dabartinis sostinės vadovas Remigijus Šimašius, konservatorius Dainius Kreivys, socialdemokratų pirmininkas Gintautas Paluckas, Darbo partijos vadovas Viktoras Uspaskichas. Valstiečiai be A. Guogos yra minėję ir parlamentaro Tomo Tomilino kandidatūrą. Dalyvavimo Vilniaus mero rinkimuose kol kas oficialiai dar nėra patvirtinęs potencialus kandidatas, buvęs meras Artūras Zuokas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vincentas

Vincentas portretas
Labai teisingai apsisprendė. Geriau pokerį skelti.

...

... portretas
Va ką reiškia kompromato kupra.

Virginijus

Virginijus portretas
Pritariu!Kiek gali kandidatuoti beviltiškų žmonių?Jie žiūri,kaip į žaidimą,o žmonės yra ne žaislai!
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių