Quantcast

G.Steponavičius Vilniaus savivaldybei priminė tuščius biurus

Švietimo ir mokslo ministras Gintaras Steponavičius Vilniaus miesto savivaldybę darželių trūkumo mieste klausimą ragina spręsti pritaikant turimas patalpas vaikams ugdyti, o ne statant naujas.

Savivaldybės taryba šią savaitę savo ruožtu ėmėsi svarstyti siūlymą, kad naujuose sostinės darželiuose mokestis už ugdymą būtų dvigubai didesnis nei senuose ir siektų 100 litų per mėnesį. Pasak savivaldybės, taip būtų suformuotas fondas naujiems darželiams statyti.

„Noriu pabrėžti, kad matome efektyvesnį valstybės lėšų panaudojimą sprendžiant ikimokyklinį ugdymą Vilniaus mieste“, - BNS sakė ministras, paprašytas įvertinti mokesčio nustatymo kriterijų - pastato naujumą.

Jis teigė, kad dėl ikimokyklinio ugdymo paslaugų sprendžia pačios savivaldybės, nes tai joms deleguota funkcija, tačiau sakė, kad sostinės valdžia šioje srityje galėtų tvarkytis ūkiškiau.

„Nežinau, kaip žiūrint iš ūkiškumo pozicijų turint beveik milijardą skolų galima būtų rasti tokias sumas naujoms statyboms“, - svarstė ministras.

Jis pabrėžė, kad valstybei ar savivaldybei priklausančių patalpų pritaikymas būtų greitesnis ir pigesnis būdas.

„Dar prieš pusantrų metų bendromis pastangomis su Sveikatos apsaugos ministerija supaprastinome higienos normas, ir darželių steigimosi sąlygos tikrai dabar yra paprastos. Antra - esame įvedę ikimokyklinį krepšelį, ir jeigu savivaldybė padarytų veiksmą, - prisidėtų prie daugelio nevalstybinių darželių iniciatyvos finansuoti patalpų nuomos apmokėjimą Perkūnkiemyje, Santariškėse, Baltupiuose ir kitose vietose, kur yra daug nepatenkintų tėvų prašymų, būtų galima tai išspręsti visai su kitais pinigais“, - dėstė G.Steponavičius.

Jis teigė, kad artimiausiu metu pati ministerija ketina Vilniaus savivaldybei pasiūlyti dalį savo turimų patalpų ikimokyklinio ugdymo paslaugų plėtrai. Anot ministro, tokios patalpos - ne prastesnės nei naujai statomi darželiai. Tokių pavyzdžių jis sakė matęs „civilizuotose šalyse“.

„Esu matęs dešimtis mokyklų ir darželių biurų patalpose, kurios kaip tik atrodo simpatiškiau, nes yra ir langai didesni. Mitas ir įsivaizdavimas yra, kad vaikų ugdymo kokybei biuras yra netinkamas dalykas“, - aiškino ministras.

Vilniuje šiuo metu statomas darželis Perkūnkiemyje, dar vienas darželis planuojamas Santariškėse.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jostrimas

jostrimas portretas
mes ka,dar per mazmai mokesciu mam,kad dar ir tliau reiktu mus apiplesineti??

cc

cc portretas
jus turit laisve but bomzais, kol zuokas vazines dviratuku, vagiu gauja
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių