Quantcast

„Google“ atstovas: Vilnius turi daug privalumų

  • Teksto dydis:

Su oficialiu vizitu Varšuvoje viešintis Vilniaus meras Remigijus Šimašius susitiko su JAV tarptautinės korporacijos „Google“ atstovais bei lankėsi praėjusią savaitę atidarytoje „Warsaw Campus“. Tai - stovykla, skirta startuolių bendruomenei susiburti ir dalytis patirtimi. Šioje stovykloje „Google“ rūpinasi geriausių skaitmeninio verslo konsultacijų ir globalių investuotojų pritraukimu. 

Vilniaus meras „Campus Warsaw“ vadovui Rafal Plutecki bei Vidurio ir Rytų Europos viešosios politikos pareigūnui Tomui Gulbinui pristatė, ką Vilnius gali pasiūlyti startuojančiam IT verslui. Meras pasakojo, kaip Vilnius atveria visus savo duomenis, kaip Lietuvos sostinė tampa naujų ir originalių verslų bandymų aikštele, bei pristatė Sapiegų parke vystomo Techparko projektą.

Meras atkreipė „Google“ atstovų dėmesį į tai, kad praėjusį ketvirtadienį  Vilniuje per rekordinį – vos keturių savaičių – laikotarpį įsikūrė viena iš Jungtinių Amerikos Valstijų dalijimosi ekonomikos pradininkių – kompanija „Uber“. „Google“ atstovas iš Lenkijos pripažino, kad jo gimtojoje Varšuvoje to būtų neįmanoma pasiekti per tokį trumpą laikotarpį ir pažymėjo, kad Vilnius turi daug privalumų, pritraukiant į Lietuvos sostinę naujus, neįprastus verslus bei išnaudojant tokių verslų teikiamas galimybes.

„Google“ atstovai Vilniaus merui aprodė 1 600 kv. metrų plote, trijuose aukštuose įsikūrusią stovyklą, skirtą visos Centrinės ir Rytų Europos startuoliams. Pasak kompanijos atstovų, be Varšuvos  tokie projektai yra įgyvendinti tik Londone, Tel Avive ir Madride. „Google Campus“  projektas taip pat jau buvo pristatytas ir Vilniaus startuolių bendruomenės atstovams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių