Quantcast

„Google“ atstovai Vilniuje tariasi dėl „Street View“ projekto

Iškilus teisinėms kliūtims, JAV interneto milžinės „Google“ atstovai galimybę Lietuvoje įgyvendinti „Street View“ projektą aptars su šalies pareigūnais.

„Street View“ projekto vadovas Ulfas Spitzeris ketvirtadienį Vilniuje susitiks su Teisingumo ministerijos ir Valstybinės duomenų apsaugos inspekcijos atstovais, BNS informavo inspekcijos atstovė spaudai Aurelija Grikinaitė.

Duomenų apsaugos inspekcija dėl „Street View“ projekto veiklos „Google“ siūlo įsteigti atstovybę Lietuvoje, nes kitaip trukdo teisinės kliūtys. „Google“ atstovai spaudai sakė neketinantys steigti atstovybės, tačiau oficiali jų pozicija dar nežinoma, teigė A.Grikinaitė.

Vilniaus meras Artūras Zuokas teigė išsiuntęs „Google“ pranešimą, kad miestas yra pasiruošęs nedelsiant išduoti leidimą kompanijai filmuoti Vilniuje.A.Grikinaitė teigė, jog tai tėra miesto pozicija - pagal Lietuvoje veikiančius įstatymus, įmonė, kuris yra įsteigta ir veikia už Europos Sąjungos ribų, asmens duomenis Lietuvoje tvarkyti gali tik turėdama atstovą – filialą arba atstovybę.

„Tai yra tik tokia nuomonė“, - sakė A.Grikinaitė.Inspekcija praėjusį penktadienį uždraudė Lietuvoje „Google Maps Street View“ projektą – iš specialių automobilių fotografuoti vaizdus daugelyje Lietuvos miestų. Specialus automobilis turėjo daryti programos „Google Maps“ paslaugai „Street View“ reikalingas nuotraukas.

Iš jų būtų sukurtas panoraminis gatvių vaizdas ir taip būtų galima virtualiai keliauti po Lietuvą.Dėl „Street View“ paslaugos kai kuriose šalyse - Didžiojoje Britanijoje, Vokietijoje, Šveicarijoje ir kitose - kilo teisinių ginčų.

Gegužę projekte „Street View“ tapo „matoma“ ir Latvija bei Estija. Lietuvoje projektą ketino vykdyti Estijos geografinių sprendimų bendrovė „Regio“, kuri „Google“ technologiją „StreetView“ Lietuvoje išbandė dar 2010-ųjų pabaigoje.„StreetView“ pagalba virtualiai galima apžiūrėti įvairius pasaulio miestus. Ši paslauga veikia daugiau nei trisdešimtyje šalių.


Šiame straipsnyje: Google Maps Street Viewgoogle

NAUJAUSI KOMENTARAI

liaulius

liaulius portretas
kaip visad lietuviai pasizymi provincialiu mastymu ir bukumu. Nesistebiu kad visi tie priiminejantys sprendimus nera gyvene kitaip kaip is valstybes kisenes! O ka jau bekalbet apie emigracija. Todel ir mirsta salis, isvaziuoja zmones, nes lietuvoje yra tik ministerijos ir istatymai, prasilenkiantys su sveiku protu ir logika. Puse verslu jau persikele i Dublinus, Londonus. Nes che normaliau elgiasi su verslais, juos saugoja, puoseleja. O lietuvoje kaip buvo poziuris "UAB IR KITOS NUSIKALSTAMOS STRUKTUROS" taip ir liko. Niekaip nesuprantu kam reikia registruoti ta imone? Mokeschiu nori. Che che, gerai juos pasiims estai ar latviai, nes lietuviai per durni verslui tokiam....

kitas

kitas portretas
2 žingsniai į priekį, vienas atgal iš pradžių draudžiama, po to tariamasi ir galų gale leidžiama. puiki galimybė praturtinti Lietuvos piliečius. Tuos piliečius, kurie turi teisę leisti.

mikas

mikas portretas
Seniai jau matoma Lietuva per Stetelita,nenaujiena.Ka jie cia veike Lietuvoje neaisku.Kokiam tikslui filmavo, as manau ,kad negalejo jie tai daryti.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių