Quantcast

GMD skelbia: gatvės muzika yra grindinio, o ne pakylos muzika

Artėjanti „Gatvės muzikos diena“ išjudina vis daugiau muzikuojančių tautiečių. Šiais metais be Lietuvos ir Tbilisio tą pačią dieną apsipilti gatvės muzikantais planuoja Kopenhaga, Dublinas, Sicilija ir keletas Jungtinių Amerikos Valstijų miestų. Aktyviausi miestai Lietuvoje, jau surinkę nemažą muzikinę kariauną, yra Vilnius, Kaunas, Klaipėda, Utena ir Šiauliai. Vilniuje, kaip įprasta, tirščiausia muzikos koncentracija bus Gedimino prospekte, Vilniaus, Vokiečių gatvėse, Rotušės aikštėje ir akustinėje Pilies gatvėje.

Šiuo metu startuoja tarptautinis GMD puslapis anglų kalba, tad nuo šiol jame galės registruotis ne tik lietuvių bendruomenės užsienyje, bet visi, gyvenantys užsienyje ir norintys organizuoti Gatvės muzikos šventę savo mieste.

GMD komanda, rengdama būsimą muzikantų žemėlapį Vilniuje aptinka, kad atsiranda norinčių groti ne ant gatvės, bet aukščiau už kitus – t.y. ant scenų. Gatvės muzikos dienos sumanytojas Andrius Mamontovas nori draugiškai priminti, kad GMD vienareikšmiškai yra gatvės muzikantų renginys, kuriame visi tampa gatvės muzikantais ir nulipa nuo scenų. „Labai laukiu gegužės 18 dienos. Kviečiu ir žinomus atlikėjus atsisėsti ant grindinio ir pagroti keletą dainų. Pažadu, kad gausite labai daug naujų ir netikėtų įspūdžių“, – ragina A. Mamontovas.

Džiugina vis didėjantis alternatyvių iniciatyvų ratas: „Gatvės muzikos dienoje“ save mato Nacionalinis lygybės ir įvairovės forumas, kuris integruosis su Lygybės dienomis „Tapatybės garsai“, muzikinę – kraujo donorystės akciją regs ir savo muzikinius gabumus atskleis VšĮ Nacionalinio kraujo centro darbuotojai, savanoriai bei donorai. Rotušės aikštėje GMD lankytojus groti būgnais mokys Afrikos būgnų mokykla. Visi naujai paruošti būgnininkai galės sudalyvauti finaliniame „Drum2gether“ renginyje, kurį užkurs jau patyrę perkusininkai.

Muzikantams Vilniuje, norintiems patekti į GMD žemėlapį, reikėtų suskubti ir užsiregistruoti www.gmd.lt svetainėje iki gegužės 1 – os dienos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių