Quantcast

Geriausi kino operatoriai apdovanoti „Ąžuolais“

Trečiadienį Vilniuje, Šv. Kotrynos bažnyčioje, trečią kartą pagerbti ir įvertinti kino operatoriai.

Lietuvos kino operatorių asociacija (LAC) už geriausią metų darbą specialiais „Ąžuolo“ prizais apdovanojo kino operatorius, taip pat įteikė apdovanojimą už kūrybinius gyvenimo pasiekimus bei operatorių dėkingumo prizą.

Svarstyti šiemet buvo pateikta 11 pilno bei trumpo metražo vaidybinių ir dokumentinių juostų, pranešė LAC.

Vertinimo komisija už geriausią operatoriaus darbą lietuviškame kine nominavo Ramūną Greičių („Tadas Blinda. Pradžia“), Mantą Kvedaravičių („Barzakh“) ir Audrių Kemežį („Raminas“). „Ąžuolo“ apdovanojimas atiteko M.Kvedaravičiui.

Šiais metais nutarta skatinti jaunuosius kino operatorius, todėl įsteigta atskira jaunųjų kino operatorių nominacija. Į ją pretendavo Audrius Zelenius už filmą „Laikinai“, Linas Dabriška už filmą „Dešimt priežasčių“, Eitvydas Doškus už filmą „Paskutinė medaus mėnesio diena“. Šioje nominacijoje laureatu tapo L.Dabriška.

LAC valdyba apdovanojimu už kūrybinius gyvenimo nuopelnus šiemet pagerbė kino operatorių Joną Tomaševičių. Jo nufilmuotos juostos „Jausmai“, „Herkus Mantas“, „Ave, vita“, „Perskeltas dangus“, „Skrydis per Atlantą“, „Moteris ir keturi jos vyrai“ sudaro Lietuvos kino aukso fondą, teigiama asociacijos pranešime.

J.Tomaševičiaus kamera filmavo ir režisierių Vytauto Žalakevičiaus („Žvėris,kylantis iš jūros“), Raimondo Banionio („Vaikai iš “Amerikos„ viešbučio“, „Džiazas“), Gyčio Lukšo („Mano vaikystės ruduo“), A.Dausos (dokumentinis „Ten, už durų“) filmus.

Kino operatorių dėkingumo prizas atiteko profesionalios kino ir skaitmeninių kamerų technikos nuomos įmonei „Cineskopė“ už nepriekaištingą filmavimo technikos priežiūrą ir paruošimą filmavimui.

„Nuoširdžiai džiaugiuosi, kad “Ąžuolas„, nepaisant visų vėtrų, siaučiančių kino pasaulyje, prigijo, sustiprėjo ir net užmezgė giles. Sveikinu kolegas nominuotus “Ąžuolui“, - sakė LAC pirmininkas kino operatorius Rimvydas Leipus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių