Quantcast

Generalinė prokuratūra pradėjo tyrimą dėl „Vilniaus Techn Park“

  • Teksto dydis:

Generalinė prokuratūra pradėjo tyrimą dėl galimo viešojo intereso pažeidimo, įkuriant Sapiegos ligoninėje technologijų parką „Vilniaus Tech Park“.

„Tai nėra ikiteisminis tyrimas, iš tiesų Viešojo intereso gynimo skyriaus prokuroras priėmė sprendimą pradėti tyrimą dėl viešojo intereso gynimo“, - BNS sakė prokuratūros atstovė Elena Martinonienė.

Pasak jos, tyrimas pradėtas balandžio 7-ąją. Vilniaus savivaldybės atstovų teigimu, į prokurorus dar pernai metais kreipėsi tuomet opozicijoje buvę konservatoriai.

Kaip skelbia alfa.lt, Vilniaus savivaldybė Sapiegos ligoninėje 2014-aisiais pasirašyta sutartimi leido įsikurti technologijų parkui, nors ligoninė buvo suremontuota už europines lėšas ir privalėjo pagal paskirtį būti naudojama penkerius metus. Parkas įkurtas likus metams iki šio termino pabaigos, dėl to savivaldybė iš miesto biudžeto grąžino apie 218 tūkst. eurų.

Naujoji Vilniaus valdžia pernai gruodį pritarė pakoreguotai pastato Sapiegų parke nuomos sutarčiai su technologijų miestelio „Vilnius Tech Park“ kūrėja, viešąją įstaiga Vilniaus technologijų ir meno centras. Per 25 metus į miestelį planuojama investuoti beveik 8 mln. eurų privačių lėšų.

Įstaiga įpareigota iki 2019 metų pabaigos į pastato rekonstrukciją investuoti ne mažiau nei 2,9 mln. eurų, o miestas prižiūrės teritoriją.

Vilniaus technologijų ir meno centro dalininkai yra miesto savivaldybė, Šiuolaikinio meno asociacija ir Rusijos kapitalo bendrovės – investicinis fondas „Imi.vc Advisors“, neseniai į Lietuvą savo būstinę perkėlusi įmonė „Game Insight“ bei bendrovė „Akseleratorius“.

Visus Sapiegų rūmų pastatus išnuomavus, savivaldybei liks Sapiegų parkas ir kai kurie visuomeniniai pastatai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių