Quantcast

A. Gelūnas: Vasario 16-ąją norėtųsi Gedimino kalną matyti kitokį

Seimo Kultūros komitetas rengia išvažiuojamąjį posėdį dėl ekstremalios Gedimino kalno situacijos.

Ketinama aiškintis, ar pakankamai sparčiai ir tinkamai vykdomi kalno tvarkymo darbai. Komiteto pirmininko pavaduotojas Arūnas Gelūnas sako, kad tvarkybos darbus reikia nedelsiant spartinti.

„Mano vizija yra vienintelė – kaip įmanoma spartinti darbus, kiek tai įmanoma pagal projektą ir turimus duomenis, kad būtų užkirstas kelias tolimesnėms griūtims ir įtrūkiams. Galbūt čia prie datų prisirišti yra netikslinga, bet kitų metų Vasario 16-oji yra neeilinė, tai kažkokį visuomenei priimtinesnį kalno vaizdą tada norėtųsi, kad turėtume“, – LRT RADIJUI sakė A. Gelūnas.

Seimo Kultūros komiteto narė konservatorė Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė teigia, kad tvarkant Gedimino kalną trūksta viešumo. Pasak parlamentarės, komiteto nariai apžiūrės kalną, domėsis jo tvarkymo planais.

Informaciją apie ekstremalią situaciją turėtų pateikti kultūros ir aplinkos ministrai, taip pat Vilniaus meras. Po paskutinių didesnių nuošliaužų prezidentė Dalia Grybauskaitė ragino vyriausybę peržiūrėti kalno tvarkymo planus. Premjeras Saulius Skvernelis teigė, kad slenka tik paviršiniai kalno sluoksniai, o jo būklė yra nuolat stebima.


Šiame straipsnyje: Gedimino kalnasnuošliaužos

NAUJAUSI KOMENTARAI

a

a portretas
Tikrai bus kitoks - dar labiau nuslinkęs , įdomu ar bus nubausti medžių kirtimo iniciatoriai

geda

geda portretas
o ka nuveikiai kai buvai ministru nejau jau uzmirsai

...

... portretas
"Ir iškils toje vietoj geležiniai kanalizacijos vamzdžiai, ir plačiai pasauly pasklis Gedimino vardo Akropolio gausmas (kartu su kanalizacijos dvoku), ir garsins visi medžių kirtėjo š'mašiaus vardą'...
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių