Quantcast

Gedimino prospekto užkardai ruošiami naujam sezonui

Atšilus orams Katedros aikštės prieigose įmontuoti metaliniai stulpeliai įnirtingai remontuojami. Turėję iškilti dar rudenį, priploti prie žemės jie išgulėjo ir per visą žiemą. Tačiau letargo miegui ateina galas. Darbininkai užsimojo prikelti Gedimino prospekto ir T.Vrublevskio gatvės sankirtoje esančius stulpelius. 

Nors kelio ženklai sako, kad po 19 val. vakaro Gedimino prospektas turėtų būti atiduotas pėstiesiems, įžūlūs vairuotojai apribojimų jau seniai nepaiso. Nekylant keliose prospekto vietose į grindinį įmontuotiems užkardams, automobiliai Gedimino prospektu dūzgia kiaurą parą.

Savaitgaliai – ne išimtis. Savivaldybės įmonės „Susisiekimo paslaugos“, prižiūrinčios tvarką gatvėse ir besirūpinančios stulpelių eksploatacija, direktorius Vaidotas Antanavičius dėl žemos vilniečių vairavimo kultūros išgyvena asmeniškai.
„Laisvadieniais pats su vaikais ateinu pasivaikščioti į senamiestį, bet matau, kad situacija katastrofiška. Nepaisant to, kad esame įjungę griežtą taupymo programą, stulpelius nuspręsta prikelti bent vienoje vietoje“, - kalbėjo V.Antanavičius.

Stulpelių eksploatacija stringa, nes ji, paaiškėjo, reikalauja daugiau energijos, laiko ir finansinių išteklių nei tikėtasi. „Susisiekimo paslaugoms“ stulpelius periodiškai teko taisyti dėl įvairių gedimų. Ne sykį stulpeliai kentėjo dėl to, kad į juos įvažiuodavo automobiliai. Be to, vanduo ir šaltis pažeidė instaliacijas.

Netrukus miesto laikrodžiams mušant septynias po pietų, prie stulpelių Katedros aikštės prieigose ateis žmogus, kuris juos pakels specialiu raktu.

„Tai nėra pigus malonumas. Automatinius užtvarus įdiegėme pirmieji, todėl nežinojome, kad jų eksploataciją sunku prognozuoti. Restauruoti stulpelius patiems sudėtinga, o kviestis meistrus iš Italijos (stulpeliai italų gamybos – red. past.) brangu – savo išgalėmis ieškome techninių sprendimų“, - aiškino V.Antanavičius.


Šiame straipsnyje: Gedimino prospektasužkardas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių