Quantcast

Gedimino prospektas virs futbolo stadionu

  • Teksto dydis:

Prieš istorines rungtynes tarp Lietuvos ir Anglijos rinktinių futbolo dvasia šeštadienį pulsuos pagrindinė Vilniaus arterija – šventėje „Football is Great“ galima pajusti britų sporto dvasią.

Pirmą kartą Lietuvoje vyksiančios mūsų šalies nacionalinės komandos rungtynės su futbolo tėvynės Anglijos rinktine bus žaidžiamos pirmadienį LFF stadione Vilniuje. Tribūnose tikrai bus ir Jungtinės Karalystės ambasadorė Lietuvoje Claire Lawrence.

Bet prieš tai – spalio 10 d., šeštadienį, ambasadorė vilniečius ir sostinės svečius kviečia į Gedimino prospektą, kuris pavirs futbolo arena.

„Mes tikimės, kad visi mėgausis diena, kurios metu dalelę futbolo namų – Jungtinės Karalystės, mes perkelsime į krepšinio namus – Lietuvą“, – skelbia Jungtinės Karalystės ambasada Lietuvoje, kartu su partneriais rengianti sporto šventę „Football is Great“ Gedimino prospekte.

Prie Vinco Kudirkos aikštės skambant britų muzikai nuo 11 val. užvirs aistros vaikų ir jaunimo futbolo turnyruose, 15 val. startuos moterų futbolo šou, o šventę vainikuos 17 val. prasidėsiantis Džentelmenų futbolo turnyras, kuriame bus galima pamatyti daugybę žinomų veidų.

Jungtinė Karalystė šiuo metu gyvena ne tik futbolu, bet ir regbiu – šalyje vyksta šios sporto šakos pasaulio čempionatas. Jo dvasią taip pat galima bus pajusti Vilniuje – šeštadienį nuo 16 val. Gedimino prospekte kiekvienas galės pamatyti ir galbūt net išbandyti Lietuvoje vis labiau populiarėjantį regbį, dėl kurio pasaulyje iš proto kraustosi milijonai.

„Iš pirmo žvilgsnio gali pasirodyti, jog Jungtinės Karalystės ir Lietuvos sporto pomėgiai – skirtingi. Lietuva, pirmiausia, yra krepšinio šalis – ta proga sveikinimai Lietuvos vyrų rinktinei, įspūdingai pasirodžiusiai per šių metų Europos krepšinio čempionatą ir iškovojusiai sidabro medalį.  Jungtinė Karalystė šiuo metu gyvena  regbiu – šalyje vykstančiame pasaulio čempionate sporto entuziastai dalijasi tiek pergalių džiaugsmu, tiek pralaimėjimų kartėliu. Tačiau akivaizdu, kad pats sportas mus vienija. Turime puikių sportinės bendrystės pavyzdžių nuo olimpinių žaidynių iki futbolo – tai ir kylanti Lietuvos futbolo žvaigždė Simonas Stankevičius, žaidžiantis „Leicester City“ jaunimo komandoje, ir olimpinė čempionė plaukikė Rūta Meilutytė, kurią Jungtinėje Karalystėje treniruoja britų treneris“, – teigė Jungtinės Karalystės ambasadorės pavaduotojas Martynas Cushingas.

Pasak M.Cushingo, sportas yra neatsiejama britų gyvenimo dalis. Ir šią dvasią ambasada bandys perkelti į Gedimino prospektą.

„Vaikai Didžiojoje Britanijoje spardo kamuolį parkuose šeštadienio rytais. 60 000 sirgalių šėldami išreiškia paramą stadione, o milijonai aistruolių visame pasaulyje stebi rungtynes per televizorių. Kaimuose visoje Jungtinėje Karalystėje sekmadienio popietę žaidžiamas lengvas kriketas. Prieš regbio rungtynes Kardife velsietiškai giedamas nacionalinis himnas. Askotą drebinant žirgų kanopų griausmui, žavingos damos aukštakulniais bateliais gurkšnoja šampaną. Golfo žaidėjai smūgiuoja kamuoliukus senajame Šv. Andriaus aikštyne. Vimbldono teniso turnyre  smaguriai mėgaujasi braškėmis su grietinėle. Kad suprastum britus ir Didžiąją Britaniją, turi suprasti šios šalies sportą“, – tvirtina M.Cushingas.

Pajusti britų sporto dvasią bus galima ir ragaujant restorano „Jurgis ir drakonas“ šventei paruoštų anglišku užkandžių, taip pat įsigyti specialiai istorinėms rungtynėms tarp Lietuvos ir Anglijos pagamintos futbolo sirgalių amunicijos.

Kartu su Jungtinės Karalystės ambasada šventę šeštadienį rengia viešoji įstaiga „Sveikas miestas“, bendrovė „Sportland“ ir Lietuvos futbolo federacija.

Šventės programa:

• Nuo 11 val. - Vaikų ir jaunimo futbolo turnyrai;

• Nuo 15 val. - Moterų futbolo turnyras;

• Nuo 16 val. - Išbandyk regbį!

• Nuo 17 val. - ,,Džentelmenų futbolo turnyras“;

• 20 val. – Renginio pabaiga.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių