Quantcast

G.Babravičius: Guggenheimo muziejaus projektas juda į priekį

Vilniaus vicemeras liberalcentristas Gintautas Babravičius tikina, kad Ermitažo-Guggenheimo muziejaus projektas nestovi vietoje.

„Projektas lėtai, po truputį juda į priekį", - vicemeras sakė BNS pirmadienį po sostinės savivaldybėje vykusio Ermitažo-Guggenheimo projekto įgyvendinimo darbo grupės susitikimo.

Anot G.Babravičiaus, susitikimo metu „apsikeista informacija" su konsultantų bendrove „Global Culture Asset Management", kurios pasiūlymus savivaldybė esą ketina svarstyti.

„Yra keli veikiantys asmenys - Guggenheimo muziejus, konsultacijų bendrovė, architektė, Vilniaus savivaldybė, galbūt būsimi investuotojai, ir būtina sutartiniais santykiais apibrėžti tolesnę įvykių eigą", - kalbėjo vicemeras.

Tačiau jis nebuvo linkęs komentuoti, kada muziejus galėtų atsirasti Vilniuje ir kiek lėšų tam prireiks.

Sostinės meras Vilius Navickas gegužės pradžioje yra sakęs, kad Guggenheimo muziejaus idėja po 2-5 metų galbūt bus įgyvendinta, tačiau šiuo metu tam nėra lėšų.

Anksčiau skelbta, kad Guggenheimo muziejus sostinėje prie Baltojo tilto turėtų iškilti iki 2013 metų, jis būtų finansuojamas iš privačių rėmėjų ir valstybės bei sostinės savivaldybėmis lėšomis, taip pat - iš ES fondų.

Skaičiuojama, jog muziejaus statybos gali kainuoti apie 260 mln. litų.

Daugiafunkcinio kultūros centro statybai buvo pritaręs buvusios socialdemokrato Gedimino Kirkilo vadovautos Vyriausybės strateginio planavimo komitetas.

Portalas primena, kad Guggenheim'o ir Ermitažo muziejų filialo pastato projekto konkursą 2008 m. balandį laimėjo pasaulinio garso architektė Z. Hadid:



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių