Quantcast

Gautas pajamas jau deklaravo beveik 112 tūkst. Vilniaus miesto gyventojų

Vilniaus apskrities valstybinė mokesčių inspekcija (toliau - Vilniaus AVMI) informuoja, kad Vilniaus miesto gyventojai aktyviai deklaruoja pajamas ir turtą. Balandžio 16 d. duomenimis, 2013 m. gautas pajamas jau deklaravo beveik 112 tūkst. vilniečių. Vilniaus AVMI primena, kad patogiausia pajamas ir turtą deklaruoti internetu ir tą padaryti reikėtų suskubti iki gegužės 2 dienos.

„Didžioji dauguma Vilniaus miesto gyventojų savo pajamas ir turtą deklaruoja internetu, t. y. per elektroninę deklaravimo sistemą (EDS). Ja pasinaudojo net 99 proc. deklaravusiųjų, - sako Vilniaus AVMI Mokestinių prievolių departamento direktorė Edita Glumbakienė, primindama, kad deklaruojant namie ir prireikus konsultacijų galima patogiai pasikonsultuoti paskambinus VMI trumpuoju telefonu 1882.

Kaip ir kasmet, vilniečiai, norintys susigrąžinti dalį 2013 m. patirtų išlaidų, metinę pajamų deklaraciją turėtų pateikti iki gegužės 2 d. 2013 m. buvo grąžinta 220 mln. Lt gyventojų pajamų mokesčio (GPM) permokų už praėjusius ir ankstesnius mokestinius laikotarpius, o šiais metais numatoma grąžinti apie 228 mln. Lt.

Vilniaus AVMI primena, kad pasinaudoti GPM lengvata gali tie gyventojai, kurie:

  • 2013 m. mokėjo gyvybės draudimo, pensijų įmokas,
  • taip pat už pirmas studijas ir (ar) pirmą profesinį mokymą,
  • palūkanas už vieną iki 2008 m. gruodžio 31 d. paimtą būsto kreditą,
  • praėjusiais metais mokėjo 15 proc. GPM,
  • pasinaudojo per mažu ar visai nesinaudojo neapmokestinamuoju pajamų dydžiu (NPD).

Atkreiptinas dėmesys, kad tie gyventojai, kurie pasinaudojo per dideliu NPD, turėtų pateikti deklaraciją ir mokestį sumokėti.

Gyventojams, teisingai elektroniniu būdu pateikusiems pajamų mokesčio deklaracijas ir pasinaudojusiems gyventojų pajamų mokesčio lengvatomis, jau pervesta virš 23 mln. litų.

apilnėjusias sąskaitas, balandžio 16 d. duomenimis, pajuto beveik 60 tūkst. Lietuvos mokesčių mokėtojų. Šios lėšos pervedamos po automatinio deklaracijų patikrinimo. Jei deklaracijos duomenys nesutampa su turima informacija, deklaraciją peržiūri Mokesčių inspekcijos darbuotojas ir, jei reikia, susisiekia su mokėtoju, kad šis deklaraciją patikslintų ar pateiktų papildomus dokumentus. 

Vilniaus AVMI primena, kad su deklaravimu susijusią informaciją gyventojai gali gauti ir paskambinę telefonu 1882, apsilankę mokesčių administratoriaus svetainėje internete www.vmi.lt arba užsukę į Vilniaus AVMI gyventojų aptarnavimo skyrių (Ulonų g. 2, Vilnius), kuris darbo dienomis (iki gegužės 2 d.) mokesčių mokėtojus aptarnauja nuo 7 iki 18 val.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių