Quantcast

Garsųjį Eltono Johno miuziklą „Aida“ pamatys ir vilniečiai

Tęsdamas gražią tradiciją, Kauno valstybinis muzikinis teatras besibaigiantį teatrinį sezoną, kurį vainikavo net trys „Auksiniai scenos kryžiai“, palydės gastrolėmis Vilniuje.

Šį kartą sostinės publika gegužės 24 d. Lietuvos nacionalinio dramos teatro scenoje išvys ypatingo žiūrovų dėmesio sulaukusį garsųjį Elton‘o John‘o ir Tim‘o Rice'o miuziklą „Aida“.

Vilniečiai miuzikle išvys puikią atlikėjų komandą. Radameso vaidmenį sukūręs publikai gerai žinomas roko dainininkas Jeronimas Milius pateikė itin įdomią šio personažo interpretaciją.

Beje, dainininkas prisipažįsta, kad tai pirmasis susidūrimas su profesionalaus teatro scena ir kad su Kauno muzikinio teatro trupe dirbti ne tik malonumas, bet ir atsakomybė – mat prireikė nemažai pastangų, tam, kad greitai ir kokybiškai „užlipdytų“ aktorinio meistriškumo spragas. Aukštos vokalo meistrystės reikalaujančią Aidos partiją miuzikle dainuoja Ieva Vaznelytė (žiūrovai šią dainininkę pamėgo dar teatre rodytame miuzikle „Kabaretas“).

Nuo pat premjeros Egipto faraono dukters princesės Amneris partiją dainuoja „Fortūnos“ prizo laureatė ir „Auksinio scenos kryžiaus“ nominantė Kristina Siurbytė, į savo vaidmenį tiesiog įsimylėjusi iš pirmo žvilgsnio, nes Amneris nėra tik teigiamas ar neigiamas personažas - joje, kaip ir kiekviename iš mūsų, pilna ir gėrio ir blogio, kurie, priklausomai nuo situacijos, ima viršų.

Kauno valstybiniame muzikiniame teatre miuziklą pastatė režisierius Vytenis Pauliukaitis, kuris neslepia, jog spektaklyje papasakota iš žilos senovės atkeliavusi legenda gvildena tuos egzistencijos klausimus, kurie žmones domina ir šiandien, nes vieniems gyvenimas – tai rūpestingai parengta kelionė, kitiems - betikslis klaidžiojimas bauginančiais labirintais.

Spektaklio dirigentas Jonas Janulevičius įsitikinęs, kad pasaulinę šio miuziklo sėkmę lėmė ne tik nemirtinga meilės trikampio intriga, bet ir visiems melomanų skoniams įtinkanti „eltoniškų“ baladžių estetika, kur tarpusavyje puikiai dera lyrika, rokas, regis, teatre dar neskambėję instrumentai ir 21 amžiaus muzikos koloritas - visa tai nepaliks abejingais nė vieno žiūrovo.Scenografiją ir kostiumus spektakliui sukūrė dailininkai Adomas Jacovskis ir Aleksandra Jacovskytė, choreografiją Arikas Krupas.

Vilniaus gastrolių spektaklyje pasirodys Ieva Vaznelytė, Jeronimas Milius, Kristina Siurbytė, Gediminas Maciulevičius, Kęstutis Alčauskis, choro dainininkai, baleto šokėjai ir teatro orkestras.

Didžiausias pasaulio scenas užkariavęs miuziklas Baltijos šalyse pirmą kartą buvo pastatytas prieš metus Kauno valstybiniame muzikiniame teatre. Miuziklas „„Aida““ pagrįstas ta pačia garsia klasikine istorija kaip ir G.Verdi opera „Aida“ - apie amžiną, laikui nepaklūstantį ryšį tarp vergijon paimtos Nubijos princesės ir Egipto kareivio. Įsiplieskus meilei jaunuoliai iš tarpusavio karuose paskendusių kraštų priversti stoti akistaton su mirtimi arba išsiskirti amžiams.

Bilietai į premjerinius spektaklius buvo išpirkti akimirksniu - žiūrovai žinojo, ką renkasi, nes būtent E.John‘o muzika daugelyje užsienio teatrų ir lemia „Aidos“ miuziklo populiarumą. Be to, įvairius miuziklo fragmentus didžiausiuose pasaulio šou dažnai atlieka ir populiariausios žvaigždės – pats Elton John, Tina Turner, Beyonce Knowles, Christina Aquilera, Janet Jackson ir kt. Jie jau skamba ir Lietuvos dainininkų repertuare.


Šiame straipsnyje: Aidamiuziklasrenginiai Vilniuje

NAUJAUSI KOMENTARAI

Rimas

Rimas portretas
Lygis be lygio.Teko matyti Kaune ir labai nusivyliau Miliumi ir kitais vokalistais....Nedatempia iki pakankamo skambesio...Saviveikla
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių