Quantcast

Gamtos mokslų studentai – už nesustojantį progresą

Gamtos mokslus kremtantys studentai šią savaitę organizuoja tarptautinę konferenciją „The Coins 2009“. Geriausi jaunieji mokslininkai bus apdovanoti – kad mosklo progresas niekada nesustotų.

Konferencija vyks balandžio 21-25 d. Vilniaus universiteto Gamtos mokslų fakultete (VU GMF). Renginio programoje – paskaitos, diskusijos ir studentų darbų gynimai. Temų pasirinkimas platus: streso įtaka metabolizmui, karščio poveikis žiurkės kepenims, biologinė įvairovė, genų inžinerija, lapių mityba, nutekamųjų vandenų valymas, biokuras, nematomos integracijos paradigmos. 

Į renginį atvyko 39 studentai iš Latvijos, Estijos, Baltarusijos, Ukrainos, Rusijos, Vengrijos, Ispanijos. Jaunųjų mokslininkų darbus vertins mokslo daktarų, profesorių bei studentų komisija. Brandžiausių darbų autoriai bus apdovanojami. “Juk jokios „krizės“ negali stabdyti mokslo progreso”, - džiaugėsi renginio organizatoriai.

„The Coins 2009“ dienotvarkėje numatyta kultūrinė programa: ekskursijos Vilniuje ir Lietuvoje, teminės išvykos į VU Botanikos sodą, tautiniai šokiai. VU GMF Zoologijos katedros vedėjas profesorius Rimantas Rakauskas (r)evoliucionieriaus Čarlzo Darvino 200-ųjų gimimo metinių proga diskutuos apie darvinizmą ir stengsis iš(si)aiškinti, ar tai – geniali teorija, ar tiesiog velnio sėkla. Paskaitas taip pat skaitys profesorė iš Turkijos Nursel Ikinci ir japonas Daigo Mochizuki.

Detalią programą rasite internete biocoin.lt.


Šiame straipsnyje: VUgmf

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių