Quantcast

Gamta Velykoms buvo dosni

Savaitgalį sostinėje šurmuliavo įvairiausi Velykų renginiai. Puikus oras ir gera nuotaika į miesto erdves išviliojo minias vilniečių ir sostinės svečių.

Populiariausia atrakcija – įvairios margučių ridenimo varžybos. Vingio parke, be šių varžybų, buvo renkamas ir stipriausias margtis bei stipriausias tėvelis. Mažuosius taip pat džiugino atidarytas atrakcionų parkas. Margučiai buvo ridenami ir Europos aikštėje – turnyrą surengęs „Elfų teatras“ jam suteikė šmaikštų „Bim-Bildono“ vardą.

Progos pasireikšti nepraleido ir prekybininkai. Prekybos centre „Panorama“ vyko net trys velykiniai renginiai. Tačiau turbūt labiausiai Velykos nudžiugino rimtosios kultūros mėgėjus: sekmadienį sostinės Šv. Kazimiero bažnyčioje vyko šventinis koncertas (deja, jį užtemdė tragedija – pasirodymo metu mirė orkestro „Trimitas“ dirigentas Romas Balčiūnas).

Su Velykomis sutapo ir vieno didžiausių šalies muzikos bei meno festivalių „Pure Future“ atidarymas.

Pirmadienį velykinius renginius vainikuos II tarptautinio J.S.Bacho muzikos festivalio baigiamąsis koncertas (Evangelikų liuteronų bažnyčia), Žukauskų šeimos kvarteto pasirodymas (Kongresų rūmai) bei solistės Ievos Prudnikovaitės ir trupės "4 tango" koncertas "Tango su margučiais" (Šv. Kotrynos bažnyčia).


Šiame straipsnyje: Velykos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių