Quantcast

FNTT vadovas: byla dėl „Vilniaus energijos“ veiklos netrukus keliaus į teismą

  • Teksto dydis:

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) vadovas sako, jog tyrimas dėl Vilniaus šilumos ūkio monopolininkės bendrovės „Vilniaus energija“ vadovų ir akcininkų piktnaudžiavimo bei didelės vertės turto iššvaistymo netrukus bus baigtas ir jo medžiaga perduota teismui. Kęstutis Jucevičius patvirtino, kad tyrimas susijęs su dujų kainomis ir maždaug prieš 10 metų įvykusiais sandoriais.

„Atliekamas ikiteisminis tyrimas yra susiję su kuro (kainų - BNS) užaukštinimu Vilniaus miesto gyventojams. Jiems pareikšti pirminiai įtarimai dėl dujų (pirkimo - BNS). Berods, tai buvo 2003, 2004 ir 2005 metų sutartys, pagal kurias buvo perkamos dujos“, - BNS sakė K.Jucevičius.

Jis sakė negalintis išsamiau komentuoti tyrimo esmės, nes jis nėra baigtas.

Anot K.Jucevičiaus, pirmadienį ketinama apklausti „Vilniaus energijos“ valdybos narį ir „Icor“ valdybos pirmininką Andrių Janukonį, o trečiadienį į apklausą pažadėjo atvykti „Vilniaus energijos“ ir ją valdančios bendrovės „Dalkia Eastern Europe“ valdybos pirmininkas Jeanas Sacreste'as (Žanas Sakrestas).

„Janukonis buvo kviečiamas į apklausą įtarimų pareiškimui trečiadienį, tačiau jis neatvyko. Dabar advokatas informavo, kad atvyks pirmadienį. Tai pat numatyta, kad balandžio 30 dieną turėtų atvykti ir Prancūzijos pilietis. Jeigu jie atvyks, mes per mėnesį žadame atiduoti tyrimą teismui. Jeigu neatvyks, tada gali šiek tiek užsitęsti“, - BNS teigė K.Jucevičius.

„Vilniaus energijos“ atstovas Nerijus Mikalajūnas BNS sakė, jog FNTT įtarimus pareiškė dėl dujų pirkimo elektros gamybai ir atstovavimo teismuose sutarčių. Anot jo, dujas „Vilniaus energija“ tuomet pirko iš „Dalkia Lietuvos“ .

J.Sacreste'as ketvirtadienį pareiškė, jog tai yra seniai vykę procesai, ir jis nemato pagrindo tokiems tyrimams.

FNTT trečiadienį pranešė, jog A.Janukoniui, J.Sacreste ir Linui Samuoliui pareikšti įtarimai dėl piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi ir didelės vertės svetimo turto iššvaistymo.

Pasak K.Jucevičiaus, „Bionovus“ ir „Vilniaus energijos“ sandoriai dar tiriami, dėl jų įtarimai kol kas nepareikšti. 2012 metų gegužę „Vilniaus energijoje“ pareigūnai atliko kratas - Generalinė prokuratūra tuomet skelbė, jog tikrinami ikiteisminio tyrimo duomenys, ar įmonės tiekiamos šilumos kaina nebuvo dirbtinai didinama, įsigyjant biokurą.

„Icor“ yra netiesiogiai susijusi su „Vilniaus energija“ – „Icor“ akcininkai yra ir „Vilniaus energijos“ bei „Dalkia Lietuvos“ vadovai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kandidatams į LR prezidentus dėl “mailiaus” bylos:

Kandidatams į LR prezidentus dėl “mailiaus” bylos: portretas
Kandidatams į LR prezidentus dėl “mailiaus” bylos: gal galėtumėte pakomentuoti “mailiaus” bylos įvykius, kai vyks kandidatų TV debatai apie teisėsauga Lietuvoje? Dabar daugelis bijo net prisiminti šią FNTT ir prokuroro pagamintą netikrą “mailiaus” bylą, nors anksčiau buvo daug įžūlių veikėjų, kurie buvo labai aktyvūs ir skleidė melą ir blefą visuomenei. Dabar jie bijo. Ar kandidatai į LR prezidentus, jei būtų išrinkti (ir jei nebus išrinkti), ką nors keistų (kartu su Seimu ir vyriausybe) FNTT ir prokuratūros veikloje, kuri yra absoliučiai absurdiška (jei ne daugiau) vien dėl “mailiaus” bylos? Ir ar, visgi, kas nors atsakys pagal įstatymus už šį “mailiaus” bylos blefą?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių