Quantcast

Flash mob akcija Katedros aikštėje susidomėjimo nesulaukė

„Tavo mama nenormali, tėtis, draugai, ir Tu pats – nenormalus“, − neatsibodo girdėti tai sakant  Tavo artimiesiems ar net Tau pačiam? Tie, kuriems atsibodo, šeštadienį 12 val. galėjo dalyvauti Katedros aikštėje vykusioje flash mob akcijoje.

Deja, dalyvių buvo vos dvi merginos. Ir tos pačios – flash mob‘o organizatorės iš Nacionalinio socialinės integracijos instituto.

Lygiai vidurdienį merginos sušvilpė švilpuku, į rankas pasiėmė veidrodį ir apie 4 min. į jį žiūrėjo. Šis veiksmas simboliškas. Jis esą turėtų priversti žmones susimąstyti, ką jie mato, žvelgdami į veidrodį. Juk nė vienas tuo metu negalvoja, kad regi nenormalų žmogų. Tai kodėl tuomet kitus apšaukia nenormaliais?

Žvelgdamos į veidrodį merginos stengėsi parodyti, kad jos - prieš žmonių skirstymą į normalius ir nenormalius.

„Esame prieš kitaip mąstančio, atrodančio ar besielgiančio žmogaus diskriminavimą. Toks skirstymas turi pasekmes visai visuomenei: ją skaldo, riboja kūrybiškumą ir savirealizaciją bei visapusiškai skurdina“, - kalbėjo flash mob‘o organizatorė Neringa Jurčiukonytė.

Nors flash mob akcija nepritraukė laukto dalyvių skaičiaus kaip tikėtasi, merginos nieko nekaltino. „Tokia flash mob‘ų idėja, kad žmonės prie jų prisijungia netikėtai ir nieko iš anksto neįspėję. Galbūt mums sutrukdė oras ar tai, kad šiandien šeštadienis“, - svarstė N.Jurčiukonytė.

Flash mob‘ų idėja Lietuvą pasiekė vos prieš dvejus metus, todėl jie nėra įsitvirtinę visuomenėje.

Tuo metu, pavyzdžiui, Olandijoje iš esmės visos socialinės ir pilietinės akcijos rengiamos būtent flash mob‘ų pagrindu. Ten prie netikėtos akcijos gali prisijungti apie šimtas žmonių.


Šiame straipsnyje: flash mob

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių