Quantcast

Finansų ministras: yra rimtų problemų, planuojant Vilniaus biudžetą

  • Teksto dydis:

Vilniaus valdžia turi problemų, planuodama pajams ir išlaidas, sako finansų ministras.

Rimantas Šadžius pripažįsta, kad padėtis sostinėje jau taisosi, tačiau miesto biudžeto planavimu jis siūlo susirūpinti partijoms, kurių atstovai dirba Vilniaus taryboje. "Tvarkietis" Andrius Mazuronis priekaištavo, kad didindama Vilniui skiriamą gyventojų pajamų mokesčio dalį, valstybė finansuos skolas, "atsiradusias iš utopinių Vilniaus valdžios projektų".

"Sutinku, kad Vilniaus miete yra rimtų problemų, planuojant Vilniaus biudžetą. Dabartinė taryba jau yra žengusi nemažai žingsnių į priekį, optimizuodama išlaidas (...) , bet tų žingsnių nepakanka", - antradienį Seime pristatydamas kitų metų valstybės ir savivaldybių biudžetų projektus, teigė R.Šadžius.

"Paties biudžeto (Vilniaus miesto biudžeto - BNS) planavimu turėtų rūpintis taip pat čia (Seime - BNS) atstovaujamų partijų atstovai Vilniaus miesto savivaldybėje. Todėl kviesčiau valdančios Vilnių koalicijos narius pasirūpinti, kad būtų lėšos išleidžiamos racionaliai", - pridūrė R.Šadžius.

Pasak finansų ministro, valstybė galėtų "užduoti bendrus rėmus, kuriuos turėtų veikti savivaldybės", planuodamos savo biudžetus.

Siekiant mažinti maždaug 1 mlrd. litų siekiančią Vilniaus miesto skolą, savivaldybei skiriamą gyventojų pajamų mokesčio (GPM) dalį kitąmet siūloma didinti 6 procentiniais punktais iki 48 procentų.

Pasak R.Šadžiaus, dėl to Vilniaus miestas kitais metais papildomai gautų 101 mln. litų pajamų dagiau negu šiemet ir tas lėšas galės skirti tik skoloms dengti. Tačiau anot jo, kai Vilniaus skola sumažės, papildomas pajamas iš padidintos GPM dalies bus galima naudoti savo nuožiūra.



NAUJAUSI KOMENTARAI

FEIKXAS

FEIKXAS portretas
R.SUDZIAU ISVAIKYK SAVO GIMINES,DRAUGUS IR JU DRAUGUS PARTIJU DRAUGUS,SUSIMAZINK ISPUSTUS ATLYGINIMUS MINIMUM 5 KARTUS,PAMATYSI BUS GERAI,TADA BUSI NE R.SUDZIUS,BET R.SADZIUS
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių