Quantcast

Fabijoniškėse vartus atvėrė naujas futbolo stadionas

Vilniuje iškilmingai atidarytas naujas dirbtinės dangos Fabijoniškių vidurinės mokyklos futbolo stadionas kainavęs beveik 3 milijonus litų.

Ceremonijoje dalyvavo Seimo pirmininkas Vydas Gedvilas, miesto meras Artūras Zuokas ir jo pavaduotojai bei kiti sostinės savivaldybės darbuotojai.

A. Zuokas kartu su V. Gedvilu perkirpo atidarymo juostą  ir paskelbė stadiono gyvavimo pradžią.

Su meru simbolinius pirmuosius kamuolio spyrius atlikęs Seimo pirmininkas sakė, kad tai didi diena ir naujasis stadionas buvo išties reikalingas tiek miestui, tiek ir jaunimui.

Tai tik antrasis futbolo stadionas sostinėje atitinkantis tikrus futbolo standartus. „Stadionas pastatytas bendradarbiaujant Vilniaus savivaldybei ir Lietuvos futbolo federacijai“, - teigė meras A. Zuokas.

Federacija stadionui „dovanojo“ dangą už maždaug 600 tūkst. litų. Dar 2 milijonus litų atsiėjo pilnų matmenų stadiono pagrindo įrengimo ir kiti statybos darbai. „Šie darbai atlikti savivaldybės pinigais. Nors tai tik antrasis tokio lygio stadionas, planuojame, kad kiekviename mikrorajone jų būtų bent po vieną“, - aiškino sostinės vadovas. Tam planuojama pasitelkti rėmėjų, savivaldybės, Lietuvos futbolo federacijos, Kultūros ir sporto departamento bei Europos sąjungos lėšas.

Šiuo stadionu naudosis Fabijoniškių vidurinė mokykla, taip pat tai bus pagrindinė bazė Vilniaus futbolo mokyklai ir „Žalgirio“ futbolo mokyklai. Planuojama, kad naujajame stadione galės vykti ir rimtesnio lygio rungtynės, kadangi stadionas atitinka FIFA II-os kategorijos standartus. „Taigi šiame stadione galės žaisti ir tikri profesionalai, tuo pačiu mokydami ir jaunąją kartą, kuriai išties jis ir skirtas, kad kuo mažiau laiko leistų gatvėse ir aktyviai sportuotų“, - tikino A. Zuokas.

Dar vienas pilnų matmenų futbolo stadionas yra Šnipiškėse, prie Vladislavo Sirokomlės mokyklos, kurį statė privatūs investuotojai. Per pastaruosius metus sostinėje pastatyti ar suremontuoti dar 6 futbolo stadionai, tačiau jie yra nepilnų matmenų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kaip gražu

kaip gražu portretas
krūvoj matyt, visus sukčius. O renginiui ,,Skamba skamba kankliai" pinigų tai neduoda lenkų traktorininkas. Zuokas kurčias

Tai visi šie

Tai visi šie portretas
dykaduoniai neturi ką veikt, kad šventom darbo valandom užsiima tik tokiais reikalais. Ar nebūtų pakakę vieno atstovo? O čia...visas būrys. Gėdos turėtų ir nesiutintų žmonių. geriau galvotų, kaip sukrapštyt pinigėlių etnokultūros renginiams, o ne čia bastytųsi. Tfu

O kiek berniukų

O kiek berniukų  portretas
krūvon susirinko. Ir kokie visi gražūs. Bet ar protingi? Čia jau kitas klausimas
VISI KOMENTARAI 7

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių