Quantcast

Fabijoniškėse duris atvėrė atnaujintas vaikų dienos centras

Nuo šiol vaikai iš socialiai pažeidžiamų šeimų galės džiaugtis atnaujintu dienos centru Fabijoniškėse. Antradienį popiet visuomeninė organizacija „Gelbėkite vaikus” rengė rekonstruoto dienos centro „Duok ranką” atidarymo šventę.

Renginyje dalyvavo vaikų dienos centro auklėtiniai ir jų tėveliai, VO „Gelbėkit vaikus“ vaikų dienos centro „Duok ranką“ direktorė Lina Gedmintienė su kolegomis.

Naujas patalpas laimino kunigas Valerijus Rudzinskas.

Garbės svečias - organizacijos „Gelbėkit vaikus“ ambasadorius, „Toronto Raptors“ krepšininkas Jonas Valančiūnas į atidarymą neatvyko dėl asmeninių aplinkybių.

Artėjant Liudo Giros gatvėje įsikūrusio dienos centro link, dėmesį iš tolo traukė dešimtys baltus marškinėlius ir kepuraites dėvinčių vaikų. Šie kieme tarpusavyje žaidė įvairius žaidimus ir bendravo su juos prižiūrinčiais savanoriais ir dienos centro darbuotojomis.

Kuklios atidarymo iškilmės prasidėjo visai netrukus. Kartu su vaikais prie raudona juosta perrištų laiptų žengė dienos centro vadovė L. Gedmintienė.

„Mes su vaikais dienos centro idėjos įgyvendinimo link ėjom beveik dvejus metus. Iš pradžių pasidarėm planą, viską pasiskaičiavom, įvertinom ir supratom, kad reikia, jog kažkas šią idėją įgyvendintų“, - kalbėjo pašnekovė.

Naujas patalpas palaiminus kunigui Valerijui Rudzinskui, netrukus dienos centro vadovė kartu su Vilniaus savivaldybės atstovu perkirpo raudoną juostą. Po minutės naujasis vaikų dienos centras prigūžėjo vaikų. Jie dienas čia leis visus metus.

Tarptautinio fondo lėšomis dienos centras „Duok ranką“ šiuo metu yra visiškai atnaujintas: patalpos suremontuotos, įsigyta naujų baldų ir priemonių, kurios sukurs saugią ir ugdymui tinkamą aplinką. Dienos centro atstovų teigimu, renovacijai išleista daugiau kaip 30 tūkst. litų.

„Buvo išbetonuotos grindys, perdažytos sienos, pakeisti visi iki vieno baldai. Visa tai skirta tam, kad mažieji galėtų dienos metu čia turiningai leisti laiką“, - džiaugėsi L. Gedmintienė.

Šiuo metu vaikų dienos centras „Duok ranką“ dirba su 22 vaikais ir 15 socialiai pažeidžiamų šeimų.

Visuomeninė organizacija „Gelbėkit vaikus“ yra 1991 m. įkurta nevyriausybinė, nepolitinė ir nereliginė institucija. Vienintelė Šiaurės Rytų Europos organizacija, kuri yra tarptautinės organizacijos „Save The Children International“ narė, šiuo metu turi 21 struktūrinį padalinį 20 Lietuvos miestų ir rajonų.

Pagrindiniai organizacijos tikslai – kova su smurtu ir vaikų išnaudojimu, švietimas vaiko teisių klausimu bei jų socialinio apleistumo bei institualizacijos mažinimas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių