Quantcast

Iš Eurovizijos pašalinti Gruzijos atstovai vieši Vilniuje

Iš „Eurovizijos“ dainų konkurso pašalinta Gruzijos grupė „Stephane and 3G“ nusivylė laisva ir liberalia Europa, bet nesijaučia pralaimėjusi. „Žmonės patys nuspręs, ar mes esame verti“, – sakė Vilniuje šiomis dienomis viešinčios grupės prodiuseris Kaha Tsiskaridze.

„Tai tiesiog juokinga, – „Eurovizijos“ komiteto sprendimą neleisti atlikti šio kūrinio komentavo „Stephane and 3G“ prodiuseris. – Esame kūrybos žmonės, o mene turi atsispindėti realybė.“

Kūrinyje yra frazė „We don't wanna put in“ (liet. – „Mes nenorime žengti blogo žingsnio“). Paskutiniai du žodžiai skamba panašiai, kaip Rusijos premjero Vladimiro Putino pavardė. „Eurovizijos“ komitetas šią savaitę pareikalavo pakeisti dainos žodžius, bet „Stephane and 3G“ tą padaryti atsisakė.

Su trimis žaviomis merginomis Nina, Tako ir Kristina dainuojantis Stefanas įsitikinęs, kad šių metų konkursą rengianti Rusija padarė didžiulę įtaką „Eurovizijos“ komitetui, o pastarasis pats pažeidė apolitiškumo taisyklę.

„Galbūt daina sukelia kai kurias asociacijas, bet juridiškai mes nieko nepažeidėme, – sakė atlikėjas. – Tai yra paprastas marketingas, kuris „Eurovizijoje“ yra būtinas. Juk šiame konkurse nelaukia tiesiog dainininkų su geru balsu. Jie turi sugalvoti ką nors įdomaus. Štai mes ir sugalvojome, atsižvelgę į praėjusių metų rudenį Gruzijoje vykusį karą. Bet liberalumas, deja, netriumfavo. Daina kažkam pasirodė pernelyg agresyvi. Nors anksčiau konkurse skambėjo tikrai politizuotos dainos, su žymiai aiškesnėmis ir grubesnėmis užuominomis.“

Nors Rusijos premjero atstovas spaudai „Stephane and 3G“ pavadino chuliganais, didžiulį sąmyšį sukėlusi daina „We Don‘t Wanna Put In“ dažnai skamba ir šioje šalyje. „Maskvos radijo laidų vedėjai man skambino ir sakė, kad nori leisti mūsų dainą, bet bijo atsidurti Sibire“, – sakė Stefanas. Bet, pasak jo, kūrinys dažnai skamba Rusijos naktiniuose klubuose.

Gruzijoje daina „We Don‘t Wanna Put In“ sulaukė didelio populiarumo, ja susidomėjo ir radijo stotys, ir muzikiniai kanalai. Praradę galimybę pasirodyti „Eurovizijoje“ atlikėjai rankų nenuleidžia. Jie žada surengti pasirodymus užsienio šalyse, taip pat ir Lietuvoje.

Muzikantai nuoširdžiai dėkojo draugiškai Baltijos valstybei už paramą. Beje, dainos „We Don‘t Wanna Put In“ klipo pasaulinė premjera įvyko per Lietuvos televiziją.

„Stephane and 3G“ ketvirtadienį vakare pasirodys tiesioginėje LTV laidoje „Mūsų dienos kaip šventė".


Šiame straipsnyje: Eurovizija"Stephane and 3G"

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių