Quantcast

Europos dienai paminėti - tradicinis dviračių žygis

Šeštadienį prie Seimo rūmų būriavosi minia dviratininkų. Jie visi laukė starto pradėti tradicinį dviračių žygį, skirtą Lietuvos įstojimui į ES ir Europos dienai paminėti. Seimo Europos informacijos biuro (EIB) padėjėjos Rūtos Mensonaitės teigimu, šiemet žygiu taip pat skelbiama žinutė, kad 2013 m. Lietuva pirmininkaus ES.

Dalyvauti žygyje buvo užsiregistravę apie 400 žmonių. „Orą bandėm užsakyti, deja, nelabai pavyko. Manau, kad dėl prasto oro norinčių dalyvauti tikrai sumažėjo, nes tarp užsiregistravusių buvo ir šeimų su vaikais“, - portalui 1diena.lt sakė R.Mensonaitė.

Nors ir purškiant lietui, ant dviračių sėdo bent jau ketvirtadalis žmonių. Vyresnio amžiaus žmonės, vienas kitas tėvas su vaikais, nemažai jaunimo. Prie jų prisijungė ir Seimo nariai Juozas Olekas bei Jonas Šimėnas.

Tradicinio dviračių žygio „Savu dviračiu į Europą“ maršrutas prasidėjo prie Seimo rūmų ir tęsis iki Europos geografinio centro. Dalyviai turės numinti apie 25 km.

„Dviračių žygio pavadinimas pasako, kad mes jau kaip ir Europoje, kiekvienais metais minime Europos dieną. Ir šiemet, kartu su Ūkio ministerija, kadangi jie šeimininkauja Europos geografiniame centre, vykstame pas juos švęsti Europos dienos, kartu su ambasadoriais, su vėliavų pakėlimu“, - sakė Seimo EIB padėjėja.

Jos teigimu, Europos geografiniame centre žygio dalyvius pasitiks įvairių ES šalių ambasadoriai. Jie įteiks savo šalių vėliavas, vyks įvairios atrakcijos, laukia viktorina, jogos pamoka, vėliavų pakėlimas - kaip vėliavų pagerbimas.

Šiemet Lietuva mini aštuonerių metų narystės ES sukaktį. Seimo kanceliarija dviračių žygius pradėjo rengti nuo 2004 m., kai Lietuva įstojo į ES.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių