Quantcast

Etikos sargai tirs Vilniaus politikės R.Vanagaitės elgesį

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) tirs Vilniaus miesto savivaldybės tarybos narės Rūtos Vanagaitės elgesį.

Komisija antradienį pranešė nusprendusi pradėti tyrimą po to, kai susipažino su viešosios įstaigos „Plytinės kartodromas“ prašymu.

Jame nurodoma, kad eidama Vilniaus miesto savivaldybės tarybos narės pareigas R.Vanagaitė galbūt siekia apriboti „Plytinės kartodromo“ veiklą.

Teigiama, kad R.Vanagaitė greta kartodromo yra deklaravusi savo gyvenamąją vietą. Esą todėl R.Vanagaitės elgesys, siūlant trumpinti kartodromo darbo laiką, siekiant sumažinti keliamą triukšmą, gali būti veikiamas viešųjų ir privačių interesų konflikto.

Sausio viduryje per didelį triukšmą skleidžiančiam „Plytinės kartodromui“ Vilniuje savivaldybė nustatė apribojimus - sportiniai kartingai čia galės važiuoti tik darbo dienomis nuo 11 iki 13 valandos. Laikinus apribojimus kartodromui pasiūlė įvesti Vilniaus visuomenės sveikatos centras (VVSC).

Palyginę atliktų triukšmo matavimų rezultatus su ankstesnių patikrinimų duomenimis (2010 metų birželio ir 2011 metų liepos), visuomenės sveikatos specialistai taip pat nustatė, kad kartodromo vadovybė neįdiegė efektyvių triukšmą mažinančių priemonių, kurias buvo įpareigojęs įgyvendinti VVSC bei Valstybinė visuomenės sveikatos priežiūros tarnyba prie Sveikatos apsaugos ministerijos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kaimietis

kaimietis portretas
ta Bestija reikia perduoti prokuraturai,uz darbeliu kai dirbo LAIF,kad paaiskintu kaip isvaiste didziausias sumas pinigu
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių