Quantcast

Elektroninė bilietų sistema Vilniuje įgauna kvėpavimą

Viešajame transporte įrengtuose elektroniniuose prietaisuose – gyvybės ženklai. Nors e.bilietams pažymėti skirtų įrenginių ekranai jau mirga, realios naudos iš jų vis dar nėra.

Bandydami pasižymėti bilietus ir perprasti, ko iš jų nori aparatai, viešojo transporto keleiviai tik gaišta laiką. Portalas atkreipia dėmesį: nesivarginkite – sistema vis dar testuojama.

„Išėjome į tą lygį, kad viešumoje matosi veiksmai. Kai sėdėjome ofisuose, programavome, dėliojome, niekas darbų nematė. Dabar bandoma sistemą testuoti jau viešojo transporto priemonėse. Tačiau sakyti, kad ji jau veikia, būtų ankstoka“, - portalui aiškino savivaldybės įmonės „Susisiekimo paslaugos“ direktorius Vaidotas Antanavičius.

Tikimasi, kad e.bilieto projektą papildančios elektroninės švieslentės viešojo transporto stotelėse ir kiti su e.bilieto susieti įrenginiai sostinėje visu pajėgumu pradės veikti balandį.

Miestiečiai su elektroninės sistemos veikimo principais bus supažindinti prieš ją paleidžiant.

Visa elektroninio bilieto ir su juo susijusios elektroninės infrastruktūros įdiegimo sostinėje kaina siekia 10 mln. litų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių