Quantcast

Elektrėnuose įkliuvo „pilstuko“ pardavėja

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Elektrėnų policijos komisariato pareigūnai, turėdami informacijos apie neteisėtą alkoholinių gėrimų platinimą, sulaikė 58 metų Elektrėnų gyventoją A.R.

Ši Rungos gatvėje gyvenanti moteris savo bute buvo įsirengusi ne tik neteisėtą alkoholinių gėrimų parduotuvę, bet ir, galima vadinti, kavinukę, kurioje ištroškę klientai alkoholio galėjo įsigyti ne tik buteliais, bet ir gramais. Moteriškė nebuvo skupi - policijos pareigūnų atsiųstam „pirkėjui” 200 gramų nedenatūruoto etilo alkoholio ji pardavė už 3 litus.

Tai jau penktas atvejis šiais metais, kai pareigūnai tame pačiame name nustato tokius teisės pažeidimus. Ne pirmą kartą įkliuva ir A.R.

Šių metų kovo 23 dieną moteriai jau buvo skirta 1000 litų administracinė bauda už etilo alkoholio laikymą. Kadangi ji savo veiklos nesustabdė, pareigūnai nusprendė, jog toliau žaisti su šia moteriške neapsimoka ir dėl neteisėto alkoholinių gėrimų realizavimo pradėjo ikiteisminį tyrimą pagal Baudžiamojame kodekse numatytus nusikalstamos veikos požymius.

Lietuvos Baudžiamojo kodekso 201 straipsnio 1 dalis (tas, kas turėdamas tikslą realizuoti neteisėtai gamino, laikė, gabeno namų gamybos stiprius alkoholinius gėrimus, nedenatūruotą, denatūruotą ar techninį etilo alkoholį, jų skiedinius (mišinius) arba juos realizavo, arba gamino, laikė, gabeno ar realizavo aparatus namų gamybos stipriems alkoholiniams gėrimams gaminti), už šį nusikaltimą numato viešuosius darbus, baudą, laisvės apribojimą, areštą arba laisvės atėmimą iki dvejų metų. 


Šiame straipsnyje: pilstukaspardavėja

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių