Quantcast

Eksperimentas: kur Vilniuje mesti nuorūką?

Vilniaus valdžia pradėjo gaudyti ant žemės nuorūkas mėtančius vilniečius. Mano žiniomis, savivaldybės policininkai ypač akylai stebi Europos aikštę: ji tarnautojams matosi pro langą. Daugiausiai dėmesio – jaunoms merginoms. Praėjusią savaitę čia įkliuvo trys studentės, tinklaraštyje rašo žurnalistas Evaldas Utyra, bandęs surasti vietą, kur mesti nuorūką Vilniaus senamiestyje.

Dar vienas žmogelis, bedarbis, į sostinę atvykęs iš Ryškėnų kaimo, Telšių rajone, buvo pričiuptas Sodų gatvėje.

Studentėms ir bedarbiui surašyti administracinio teisės pažeidimo protokolai. Pažeidėjai kviečiami atvykti į savivaldybę, kur bus nagrinėjamos jų bylos ir skiriamos baudos.

Mėtyti nuorūkas ant žemės Europos aikštėje labai negražu. Ten juk yra šiukšlių dėžių! Taip pat ir Gedimino prospekte, Vokiečių gatvėje. Bet ką daryti rūkaliui, kuris vaikšto ne tik pagrindinėmis miesto gatvėmis? Kur dėti nuorūką, jeigu aplinkui – nei vienos šiukšlių dėžės?

Atlikau nedidelį eksperimentą. Parūkęs Vokiečių gatvėje ėjau Dominikonų ir šv. Jono gatvėmis iki Pilies gatvės. Pakeliui radau tik gėlių vazonus prie „Vilniaus vandenų” būstinės: kai kas čia meta šiukšles, bet taip turbūt irgi negalima. Šiukšlių dėžių čia nėra.
 
Būtų gerai, jeigu už pinigus, surinktus iš savivaldybės prieigas šiukšlinančių studenčių, mieste būtų pastatyta daugiau šiukšlių dėžių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių