Quantcast

„Eikos“ kompleksą Gedimino prospekte projektuos „Unitectus“

  • Teksto dydis:

Nekilnojamojo turto plėtros bendrovės "Eika" komercinį kompleksą Vilniuje, Gedimino prospekte projektuos architektų biuras "Unitectus".

"Kompleksą Gedimino prospekte traktuojame kaip vizitinę kortelę, kuri atskleis kokybę, inovacijas, tarptautinių prekinių ženklų pasitikėjimą mumis, naują požiūrį į visuomenines erdves", - pranešime spaudai cituojamas "Eikos" generalinis direktorius Domas Dargis.

"Eika" su "Unitectus" pirmadienį pasirašė komplekso projektavimo sutartį. Nurodoma, kad po sutarties pasirašymo toliau bus tobulinami projektiniai pasiūlymai, sprendiniai derinami su Vilniaus miesto savivaldybe, kitomis institucijomis ir suinteresuotomis grupėmis. Planuojama, kad 2017 metų pirmąjį ketvirtį projektas bus pateiktas viešam visuomenės svarstymui.

Šiuo metu teritorijoje tarp Dainavos, V.Kudirkos gatvių ir Gedimino prospekto vyksta paruošiamieji darbai: sklypo valymas, komunikacijų iškėlimas, o bendro 18 tūkst. kv. m ploto komplekso statybas planuojama pradėti 2017 metų vasarą.

Spalio viduryje architektų biuro "Unitectus" darbas pripažintas geriausiu "Eikos" skelbtame komercinio ir gyvenamojo komplekso architektūros konkurse. Jo dalyviai turėjo parengti architektūros koncepciją viešbučiui "Hilton Garden Inn" ir verslo centrui Dainavos g. 3 bei daugiabučiams namams Dainavos g. 5. Komplekse numatyta įrengti 150 kambarių 4 žvaigždučių viešbutį, 5 tūkst. kv. m ploto biurų pastatą, prabangių apartamentų pastatą, prekybos pasažą bei atvirą visuomeninę galeriją.

Preliminariai skaičiuojama, kad į projektą reikės investuoti 45 mln. eurų.

Žiniasklaidoje skelbta, kad sklypą sostinės Dainavos g. 3 "Eika" valdo nuo 2002 metų, kai jį už 550,3 tūkst. eurų įsigijo iš miesto savivaldybės. Tuo tarpu buvusį poliklinikos pastatą su sklypu Dainavos g. 5 iš Turto banko už 1,88 mln. eurų įsigijo balandį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių