Quantcast

E. bilietas naikins talonus

Jau šiandien spaudos kioskuose miestiečiai gali nusipirkti mėnesinį elektroninį bilietą. Tiesa, visuomeniniame transporte jis pradės galioti tik nuo gruodžio 1-osios.

Žinią, kad elektroninis bilietas jau pasiekė ir sostinę, vilniečiai sutiko palankiai. Prie spaudos kiosko sutikta Aušra Šatienė sakė besidžiaugianti, kad miesto transporto sistema tobulėja, atsinaujina ir tampa vis modernesnė. 70 metų moters, dažnai į muzikos mokyklą troleibusu lydinčios anūkę, negąsdina ir bilieto papildymo procedūra.

p>Iš pradžių elektroninį bilietą – plastikinę kortelę su specialiu vienetiniu identifikavimo numeriu – bus galima papildyti spaudos kioskuose. Planuojama, kad nuo kitų metų sausio ar vasario atsiras dar keli būdai pervesti pinigus. Tai elektroniniu bilietu besinaudojantys vilniečiai galės padaryti net neišėję iš namų: pakaks mobiliuoju telefonu parašyti trumpąją žinutę ar pasinaudoti internetine bankininkyste.
„Vis dėlto neskubėsiu įsigyti elektroninio bilieto – kol kas man patogiau naudotis popieriniu“,– šypsojosi A.Šatienė.
Ji sakė girdėjusi, kad iki kitų metų rugpjūčio mėnesio numatomas pereinamasis laikotarpis – tuo metu viešajame transporte galios tiek popieriniai, tiek elektroniniai mėnesiniai bilietai. Tai patvirtino ir įmonės „Susisiekimo paslaugos“ direktorius Vaidotas Antanavičius.

Popierinių bilietų neliks

„Nuo 2008 m. rugpjūčio bus platinami tik elektroniniai mėnesiniai bilietai. Vėliau – ne anksčiau kaip 2008 m. rudenį – bus diegiama ir vienkartinių elektroninių bilietų sistema: tą pačią kortelę bus galima naudoti tiek vienkartiniams, tiek mėnesiniams viešojo transporto bilietams įsigyti“, – pasakojo V.Antanavičius.
Artimiausius du mėnesius elektroninis bilietas kainuos 2 litus. Vadinasi, vilnietis, paprastai perkantis 35 litus kainuojantį mėnesinį bilietą, galiojantį darbo dienomis, įsigydamas elektroninį bilietą mokės jau 37 litus.
„Nepaisant kelių litų skirtumo, siūlyčiau elektroninį bilietą įsigyti kuo skubiau, nes vėliau kortelė brangs. Kitų metų vasario–kovo mėnesiais ji kainuos jau 4 litus, nuo balandžio iki liepos – 6 litus, o rugpjūtį įsigalios nuolatinė kortelės kaina – 8 litai. Kadangi kortelė galioja dvejus metus, o po pusmečio popierinių bilietų neliks, labiau apsimoka ją įsigyti jau dabar“, – aiškino V.Antanavičius.

Patogiau bus visiems

Keleiviams įlipus į transporto priemonę elektroninio bilieto niekaip nereikės pažymėti. Specialų aparatą, per atstumą patikrinantį, ar kortelė galioja, turės tik kontrolieriai.
„Didžiausi kortelės pranašumai tie, kad net ją pametus nedings už visuomeninį transportą mokėti pinigai. Toks keleivis turi pranešti „Susisiekimo paslaugoms“ apie pamestą kortelę, kad ji būtų užblokuota, o į kitą kortelę pervestas pinigų likutis. Taigi keleiviui nebereikės kaip dabar pirkti bilieto iš naujo už visą kainą, o tik susimokėti už pačią kortelę 8 litus“, – troleibuse vykusioje spaudos konferencijoje pareiškė miesto meras Juozas Imbrasas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių