Quantcast

Dviratininkų problemoms išsakyti - menas iš dviračių

Trečiadienio popietę prie Vyriausybės esančioje Vinco Kudirkos aikštėje rinkosi dviratininkai. Jau savaitę vykstančio renginio „Velomanija Vilnius 2009" dalyviai statė improvizuotas „skulptūras“, ant grindinio klijavo popierinius „dviračių takus“, kabino kartoninius kelio ženklus, taip siekdami atkreipti dėmesį į dviratininkų padėtį keliuose.

Svarbiausia - švietimas ir saugumas

Akcijos dalyviai akcentuoja švietimo apie alternatyvias transporto priemones stoką. Anot vieno organizatorių Franko Wurfto, „padėtis miestuose nėra tokia bloga, kad nebūtų galima važiuoti dviračiu", bet reikėtų eismo dalyvius išmokyti, kaip elgtis kelyje, paskatinti gerbti vieni kitus, atsisakyti tam tikrų su dviratininkais susijusių stereotipų.

Dviratininkai atkreipė dėmesį ir į tai, kad kai kuriose sostinės gatvėse derėtų sulėtinti eismą, mat šiuo metu važiuoti jomis dviračiu yra nesaugu.

Akcijos dalyviai taip pat norėtų užtiktinti dviračių saugumą nuo vagių. Tam padėtų jų siūlomas centralizuotas dviračių registras. Anot jų, reiktų spręsti ir saugaus dviračių stovėjimo klausimą.

Kreipsis į savivaldybę

Meninis projektas „Dviračių menas" yra jaunimo renginio „Velomanija Vilnius 2009" programos dalis.

Nuo liepos 23 d. iki 31 d. vykstančiame renginyje 30 jaunų žmonių iš įvairių Europos Sąjungos šalių susitinka aptarti vis didėjančią dviračio svarbią mieste.

„Velomanijos" dalyviai renginio metu išbando Vilniaus miesto eismo infrastruktūrą, diskutuoja apie panašumus ir skirtumus su kitais Europos miestais ir ruošia „Velomanijos deklaraciją".

Šiuo raštu liepos 30 d. organizacijų atstovai pareikš ekologiško miesto plėtros prioritetus Vilniaus miesto savivaldybei.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių