Quantcast

D.Šaluga prašo apeliacinės instancijos teismo jį išteisinti

Vilniaus apygardos teismas antradienį pradėjo nagrinėti buvusio Vilniaus miesto savivaldybės Viešosios tvarkos ir reikalų departamento direktoriaus Dariaus Šalugos apeliacinį skundą.

D.Šaluga skundžia Vilniaus miesto 1 apylinkės teismo sprendimą jį pripažinti kaltu tarpininkavus kyšininkaujant ir prašo išteisinti.

Vilniaus miesto 1 apylinkės teismas pernai gruodį nusprendė D.Šalugai skirti dvejų metų ir šešių mėnesių laisvės atėmimo bausmę, jos vykdymą atidedant dvejiems metams.

Be to, pirmos instancijos teismas nusprendė įpareigoti D.Šalugą atlyginti nukentėjusiuoju pripažintam verslininkui Mariui Benečiui padarytą žalą – 50 tūkst. litų, kuriuos jis buvo sumokėjęs kaip kyšį (dar tokią pačią sumą verslininkas D.Šalugai perdavė, bet buvo sulaikytas Specialiųjų tyrimų tarnybos pareigūnų). D.Šalugai taip pat uždrausta išvykti be pareigūnų žinios ilgesniam kaip septynių dienų laikotarpiui.

D.Šalugos apeliacinį skundą nagrinėjanti Vilniaus apygardos teismo teisėjų kolegija sprendimą turėtų skelbti gegužę.

Vilniaus miesto 1 apylinkės teismas yra pripažinęs, kad D.Šaluga reikalavo 100 tūkst. litų iš verslininko M.Benečio.

Anot teismo, 2007 metų žiemą ir pavasarį susitikęs, kalbėdamas telefonu su M.Benečiu D.Šaluga įtikinėjo verslininką, kad gali paveikti savivaldybės tarnautojus dėl jam reikiamo sprendimo.

Bylos duomenimis, 2007 metų vasarį D.Šaluga sostinės savivaldybės pastate nurodė M.Benečiui, kad paveikė savivaldybės tarnautoją Astą Tiškevičienę ir kitus neįvardytus tarnautojus, savivaldybės tarybos narius, jog būtų priimtas verslininkui palankus sprendimas. 2007 metų vasarą A.Tiškevičienė išdavė M.Benečiui reikalingas sąlygas detaliajam planui rengti.

D.Šaluga teigia, kad M.Benetis buvo pažadėjęs 100 tūkst. litų paaukoti Rusų sąjungai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

opa

opa portretas
Grazus vyras.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių