Quantcast

Dr. Birutė Galdikas į Vilniaus knygų mugę neatvyks

Dr. Birutė M. F. Galdikas apgailestaudama praneša, kad dėl asmeninių aplinkybių ir netikėtai susiklosčiusios situacijos Indonezijoje, kur dabar gyvena, atšaukia šią savaitę numatytą vizitą į Lietuvą ir nedalyvaus Vilniaus Knygų mugėje.

„Labai laukiu susitikimo su savo skaitytojais ir - kai tik aplinkybės leis - atvyksiu į Lietuvą pristatyti savo knygos “Rojaus atspindžiai: mano gyvenimas Borneo saloje su orangutanais", - telefonu sakė dr. Birutė M.F. Galdikas. Mokslininkė pabrėžė, kad jai asmeniškai labai svarbu tai, kad anglų, vokiečių, prancūzų kalbomis jau išleista knyga pagaliau pasiekė ir Lietuvos skaitytojus. Lietuvos, iš kurios jos senelė paskubomis turėjo bėgti su trimis mažomis dukromis, gelbėdamasi nuo gręsiančių Sovietų trėmimų į Sibirą.

„Straipsniai žurnaluose ir monografijos apie praktinį tyrinėjimą kalba apie teoriją, metodus ir rezultatus. Populiarios knygos susitelkia į gyvūnus ar nuotykius. Retai kada girdi, kaip praktinis tyrimas darbo lauke keičia žmonių gyvenimą. Praktinis darbo laukas priverčia tave ne tik susidurti su situacijomis, kurių galbūt niekada nesitikėjai, bet ir su savo charakterio bruožais, apie kuriuos galbūt niekada nenutuokei. Kiekviena kelionė į praktinį tyrimo lauką yra kelionė į save,“ - į šiuos ir kitus klausimus lietuvių kilmės pasaulio garso mokslininkė atsako populiariausioje savo knygoje „Rojaus atspindžiai: mano gyvenimas Borneo saloje su orangutanais“.

Leidykla „Eugrimas“ iškart viešai praneš, kai tik dr. Birutės M.F. Galdikas vizito į Lietuvą ir oficialaus knygos pristatymo datos bei detalės bus žinomos ir aiškios. Leidykla nuoširdžiai atsiprašo visų, šiek tiek nusivylusiųjų būsimųjų Vilniaus Knygų mugės lankytojų, ir prašo visų šiek tiek kantrybės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių