Quantcast

Dovas ir Reda: „Ne šiaip susitarimo reikalas, o giliau“

Dovas ir Reda Vyšniauskai po trejų metų draugystės ir netradicinių piršlybų susituokė bažnyčioje. Kaip šiais laikais reta, šiai jaunai porai jungtuvės Dievo akivaizdoje buvo labai svarbus momentas.

Pasipiršo degalinėje

"Susipažinome, kai aš savanoriavau tokiame vienuolyne Zarasų rajone, o ji čia kartais atvažiuodavo į stovyklas", – apie pažintį su žmona antropologe pasakojo skulptorius Dovas. Tiesa, jaunavedžiai šiuo metu užsiima kiek kitokia veikla.

Po trejų metų draugystės praėjusių metų spalį vaikinas savo būsimai nuotakai pasipiršo kelionėje po Vengriją. Dovas ir Reda keliavo autostopu iš Serbijos, kur mergina studijavo pagal ERASMUS programą, į Vengriją. Pora mėgsta taip keliauti.

"Vienoje degalinių aš pasipiršau. Bandžiau po kavos puodeliu žiedą padėti, bet viskas kiek komplikuotai išėjo, buvo fiasko", – apie netikėtas piršlybas pasakojo Dovas.

Pagelbėjo būrys draugų

Pora vestuves planavo patys, tiesa, labai daug pagalbos sulaukė iš savo didelio būrio draugų. Jaunavedžiai labai džiaugėsi, kad daug draugų sutiko dalyvauti ne tik vestuvėse, bet suprato jų rūpesčius ir vestuvių planavimą gerokai palengvino.

Praėjusį šeštadienį vykusiai tuoktuvių ceremonijai įsimylėjėliai pasirinko sostinės senamiestyje esančią Šv. Mikalojaus bažnyčią. Jiems labai svarbus pats Santuokos sakramentas: "Kad būtų ne šiaip toks susitarimo reikalas, o giliau."

"Susijungimas į viena Dievo akivaizdoje mums svarbus – svarbi ceremonija bažnyčioje, o paskui – šventė su draugais. Šventėme Anykščių rajone, šimtametėje sodyboje, vienkiemyje, aplinkui tik stirnos ir kiti gyvūnėliai laksto", – romantišku pokyliu džiaugėsi jaunavedžiai.

Keliaus į Italiją

Miškuose, senovinėje sodyboje vykusioje puotoje, kur sutilpo net 70 svečių, grojo poros draugai – modernios muzikos atlikėjai "Garbanotas Bosistas", "Baltasis kiras", atlikėjas iš užsienio Martinas Ballas ir dar vienas pažįstamas muzikantas iš Jungtinių Valstijų.

Fotografuoti vestuvių šventės pora taip pat pasikvietė savo draugus profesionalius fotografus – Tomą Lukšį ir Gediminą Venckų. Pora norėjo įsiamžinti net kelių skirtingų stilių fotografijose – klasikinio ir publicistinio.

Praėjus kiek laiko po įspūdingų tuoktuvių Dovas ir Reda medaus mėnesio ruošiasi vykti į jaukų Italijos kampelį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių