Quantcast

D.Kedį palaikantys vilniečiai prokurorams tarė „gėda“

Palaikyti dviguba žmogžudyste įtariamo Drąsiaus Kedžio ir nuo pedofilų kenčiančių vaikų penktadienio vakarą Vilniuje, prie pastato, kur įsikūrusios Vilniaus apygardos ir Generalinė prokuratūros atvyko apie 100 žmonių.

Daugiausia į raginimus palaikyti vaikus ir D.Kedį atsiliepė jauni žmonės, nemažai atėjusi šeimų su savimi atsivedė ir mažus vaikus.

Kaip ir buvo raginami internete, vilniečiai atsinešė žaislų bei žvakučių. „Drąsiau mes su tavimi. Prieš pedofilus ir piderastus“, - parašyta ant popieriaus lapo, kurį savo rankose laikė maža mergaitė. „Drąsius Kedys vaikų gynėjas“, - skelbė kitas užrašas.

Iš žvakių priešais prokuratūros pastatą išdėlioję užrašą „gėda“, vilniečiai aiškino, jog geresnio žodžio bylas vilkinantiems ir į dėl dukters kovojančio tėvo pagalbos šauksmą nereaguojantiems prokurorams jie nerado.

Prie prokuratūrų pastato susirinkusių žmonių nuomonė dėl, kaip įtariama, D.Kedžio įvykdytų žmogžudysčių, nėra vieningi. Vieni jį palaiko ir teigia, jog šis žingsnis tik parodė, kaip smarkiai tėvas mylėjo dukrą, kiti aiškina, jog šią problemą buvo galima išspręsti ir kitokiais metodais, neaukojant savęs ir nepaliekant mylimo vaiko vieno.

Susirinkusieji vieningai kalbėjo viena tema - pedofilų neturi būti, o tokias bylas privaloma tirti nedelsiant, nemėtant jų iš prokuratūros į prokuratūrą, kaip buvo D.Kedžio atveju.

Susirinkusius piktino ne tik ikiteisminio tyrimo vilkinimas, bet ir dabar prokurorų slepiama informacija apie jos eigą.

„Man buvo viskas aišku nuo tada, kai aš pamačiau tuos reportažus. Viskas buvo aišku, kai paklausiau močiutės ir mergaitės. Paprastas žmogus, jei jis nebūtų teisėjas, nuo pačios pirmos minutės, kai jam buvo mesti įtarimai, būtų sėdėjęs kalėjime ir tyrimo pabaigos būtų laukęs ten. Dabar vietoje to, kad jie sėdėtų Lukiškėse ir lauktų nuosprendžio ten, kažkokiems pedofilams skirta valstybės apsauga. Kaip tai gali būti? Man nusibodo vienam verkti namuose, aš atėjau čia, būti su žmonėmis. Aš turiu dukrą, gali būti, kad rytoj su mano dukra taip pat bus pasielgta,“ - sunkiai ašaras tramdė žurnalistų kalbinamas Marius.

Vilniečiai Anatolijus ir Gžegožas teigė visiškai pateisinantys D.Kedžio polegį. „Jei valstybė ir valdžia nieko negali padaryti su tuo vadinamuoju elitu, taip ir reikia spręsti.

"Čia buvo paskutinė jo viltis“, - kalbėjo vilniečiai. Paklausti, ar nebuvo galima problemos spręsti be žudynių, vyrai atsakė griežtu teiginiu: „Čia ne žmonės. Jei su kiekvieno vaiku taip padarytų ir valdžia nesiimtų jokių sprendimų, daug kas taip pasielgtų, jei yra normalus vyras. Geriau supūti kalėjime, nei nieko nedaryti, sėdėti sudėjus rankas ir kažko laukti. Nesuprantame, kodėl prokuratūra gina tuos pedofilus, gal čia klanas kažkoks. Kaip kitaip visą tai, kas vyksta galima suprasti“, - piktinosi Anatolijus ir Gžegožas.

Vilniečio Daliaus nuomone, prokurtaūra turėjo imtis veiksmų, vos tik D.Kedys atidarė savo internetinį tinklapį pedofilai.com. Jie turėjo arba nubausti patį D.Kedį už melagingos informacijos skleidimą arba turėjo susidomėti tame tinklapyje paviešintais asmenimis. „Dabar aiškina, kad kažko jiems pritrūko. Nesuprantu prokuratūros, priemonių sekti, tirti turime daugiau nei reikia, klausytis pokalbių galime kaip norime. Ko jiems dar trūkta? Tik sąžinės“, - kalbėjo vilnietis.


Šiame straipsnyje: Kedyspalaikymo akcija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių