Quantcast

Didžiausi knygų namai Baltijos šalyse įsitaisė beveik 3 tūkst.kv.m plote

  • Teksto dydis:

Antradienį Vilniuje atidarytas didžiausias knygynas Baltijos šalyse – knygų namai „Pegasas“. Į atidarymo renginį susirinkusiems svečiams surengta ekskursija po knygyno erdves, kurią vedė žinomas žurnalistas, scenaristas ir knygų mylėtojas Aidas Puklevičius. Beveik 3 tūkstančių kv. m. plote įrengtame knygyne įsikūrė ne tik 15 tūkst. knygų pavadinimų, bet ir kavinė, numizmatikos, dailės, kanceliarijos priemonių skyriai.

Popietę į renginį susirinko gausus būrys kviestinių svečių, tarp kurių buvo rašytojas, žurnalistas Andrius Tapinas, Algimantas Čekuolis su žmona Edita Čekuoliene, Laima Lavaste, Goda Ferensienė, o sveikinimo kalbą  knygyno atidarymo proga sakė Seimo Švietimo, mokslo ir kultūros komiteto pirmininkė  Audronė Pitrėnienė.

„Šis knygynas – žingsnis naujos koncepcijos knygynų link. Čia įkūrėme ne tik tradicinę „knygų parduotuvę“, bet ir erdvę, kurioje galima turiningai leisti laiką, plėsti akiratį ir pabėgti nuo kasdienės rutinos. Siekiame, kad knygyno lankytojai mėgautųsi knygos rinkimosi procesu, ir šis taptų malonumu, žadinančiu smalsumą, lavinančiu vaizduotę ir skatinančiu pasisemti naujų idėjų“, - renginio metu sakė knygynus „Pegasas“ valdančios bendrovės „ALG knygynai“  generalinė direktorė Lilija Tolbatova.

Naujajame knygyne, kurio plotas – didžiausias Baltijos šalyse, lankytojai galės rasti ne tik grožinės, pažintinės, mokomosios, laisvalaikio bei vaikų literatūros, bet ir didelį knygų užsienio – rusų ir anglų – kalbomis asortimentą, numizmatikos, kanceliarijos, dailės priemonių skyrius.

Vienai popietei ekskursijos po knygyną gidu tapęs Aidas Puklevičius pasakojo, kad visoms jame įsikūrusioms knygoms perskaityti reikėtų 300 metų.

„Iš šiame knygyne esančių knygų puslapių galima nutiesti kelią iki Rygos, o jas skaitydami užtruktumėte maždaug 300 metų. Ar kas nors iš svečių ryžtųsi tokiam iššūkiui?“, - provokavo A. Puklevičius.

Aidas Puklevičius, vedžiodamas svečius po knygyną, supažindino su kiekvieno skyriaus ekspertais, kurie patarinėjo įvairiais su knygomis susijusiais klausimais: nuo kokios knygos reikėtų pradėti pažintį su anglų kalbos literatūra, kokia knyga galėtų įveikti vaiko potraukį kompiuteriui ar pakeisti apsilankymą muziejuje.

Knygynas įsikūręs antrajame Vilniaus prekybos ir pramogų centro „Akropolis“ aukšte.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Valiukas

Valiukas portretas
Kam tie skambūs žodžiai. Kauno Akropolyje jau seniai yra knygynas, salėje minkštasuoliai, ir be jokių žodžių kiekvienas gali prisėsti ir pasivartyti norimą knygą.

Et

Et portretas
Anoks čia malonumas, kai viršeliai vienas už kitą ryškesni ir blizgesni, o pažiūri į tekstą, ypač verstinį - klaiku pasidaro. Klaida po klaidos, lyg visiški beraščiai knygas leistų...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių