Quantcast

Dėmesio: skelbiamos laisvos vietos sostinės darželiuose

  • Teksto dydis:

Eilėje į Vilniaus miesto darželius laukiantys tėvai kviečiami peržiūrėti laisvų vietų sąrašą įvairiuose sostinės lopšeliuose–darželiuose bei mokyklose, kuriose įsikūrusios priešmokyklinukų grupės.

Savivaldybė siekia kuo greičiau užpildyti likusias laisvas vietas valstybiniuose darželiuose, todėl kviečia tėvelius įvertinti naujas galimybes, pasverti galimas rizikas, o priėmus sprendimą redaguoti savo prašymus elektroninėje informacinėje sistemoje.

„Pasibaigus pagrindiniam priėmimui į darželius vis dar liko vietų priešmokyklinio ir ikimokyklinio ugdymo įstaigose, kurias tėveliai prašymuose žymėjo ne taip dažnai. Į maždaug 700 vietų lopšeliuose-darželiuose bei mokyklose šiuo metu nėra jokios eilės, todėl skelbiame jas, kad tėveliai galėtų peržiūrėti ir pasirinkti galimai jiems tinkamą variantą“, – sako Vilniaus miesto mero pavaduotojas Valdas Benkunskas.

Daugiausiai laisvų vietų šiuo metu yra 5-7 ir 6-7 m. grupėse, įsikūrusiose mokyklų patalpose. Laisvų vietų 3-4 m. ir 4-6 m. vaikams dar galima rasti grupėse ne tik lietuvių, bet ir lenkų bei rusų ugdomąja kalba. Kol kas laisvų vietų darželiuose yra visose seniūnijose: Antakalnyje, Fabijoniškėse, Grigiškėse, Justiniškėse, Karoliniškėse, Lazdynuose, Naujamiestyje, Naujininkuose, Naujojoje Vilnioje, Paneriuose, Pašilaičiuose, Rasose, Senamiestyje, Šeškinėje, Šnipiškėse, Verkiuose, Vilkpėdėje, Viršuliškėse, Žirmūnuose, Žvėryne.

„Svarbu pabrėžti, jog tėvai turėtų labai atsakingai ir neskubėdami apgalvoti savo situaciją bei įvertinti riziką. Kaip visada, atsižvelgsime ne į tai, kuris pirmesnis užpildė prašymą, – svarbiausi faktoriai bus priėmimo tvarkoje nustatyti prioritetai: kad visų galimybės būtų lygios ir tėvai spėtų pakoreguoti savo prašymus, priskyrimas į grupes vyks lygiai po savaitės.“ – teigia V. Benkunskas.

Savivaldybė pažymi, jog tėvai, registravęsi dar pagal senąją (iki 2015 m.) priėmimo į ikimokyklines įstaigas tvarką, turėtų nepamiršti, jog naujas ar pakoreguotas prašymas panaikins senesnįjį, todėl tokiu atveju būtų rizikuojama iškristi iš eilės į anksčiau pasirinktus darželius. Tėvams, savo atžalas registravusiems pagal naująją tvarką, šios grėsmės nebus – jiems tiesiog reikės pakoreguoti kažkurią (-ias) iš penkių prašyme įvardintų įstaigų.

Savivaldybės pagrindinis siekis šiuo metu yra stengtis, kad sostinėje nebeliktų vaikų, laukiančių eilėse į darželius ir tam pasitelktas visas kompleksas naujų sprendimų. Įgyvendinama keturių žingsnių programa duoda vaisių ir leidžia tikėtis, jog per trejus metus vietų užteks visiems norintiems lankyti darželius. Šiemet į sostinės valstybinius darželius buvo pakviesta 7198 mažųjų vilniečių. Atsilaisvinusios vietos pasiūlomos kitiems vaikams, laukiantiems eilėje. Būna atvejų, kad rugsėjo mėnesį ne visi vaikai pradeda lankyti darželį, arba pradeda lankyti ir atsisako, todėl tikėtina, kad dar gali būti priimta vaikų iš laukiančių eilėje.

Registruojant vaikus į laisvas vietas, svarbu ir būtina numatyti galimas rizikas, apskaičiuoti ir atsakingai pasirinkti įstaigą, redaguoti savo prašymą, papildant jį ta įstaiga, kurioje šiuo metu yra laisvų vietų. Rekomenduojame apsidraudžiant pasiteirauti - ar paskelbtos papildomo priėmimo vietos vis dar yra laisvos trumpuoju telefonu 8 5 211 2404  arba el. paštu darzeliai@vilnius.lt



NAUJAUSI KOMENTARAI

taip

taip portretas
Praryt nesugebejo,teko isspjaut.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių