Quantcast

Dėl negautos vietos darželyje savivaldybę apskundę vilniečiai nieko nepešė

  • Teksto dydis:

Vilniaus apygardos administracinis teismas atmetė kaip nepagrįstą mažametės vilnietės tėvų skundą Vilniaus miesto savivaldybės administracijai dėl turtinės žalos, patirtos nesuteikus jų dukrai galimybės lankyti savivaldybei priklausančią ikimokyklinio ugdymo įstaigą, atlyginimo, teigiama teismo išplatintame pranešime.

Mažametės vilnietės tėvai prašė Vilniaus apygardos administracinio teismo priteisti atlyginti 2 281,54 Eur turtinę žalą, kurią jie teigia patyrę dėl Vilniaus miesto savivaldybės administracijos kaltės, jų mažametės dukros nepriėmus į ikimokyklinio ugdymo įstaigas. Pasak pareiškėjų, 2011-09-09 ir 2011-09-16 jie pateikė Vilniaus miesto savivaldybės administracijai prašymus priimti dukrą į vieną iš keturių sostinės ikimokyklinio ugdymo įstaigų. Gavę neigiamą savivaldybės atsakymą, jie 2013-08-01 pradėjo dukrą leisti į privatų vaikų darželį, už kurio paslaugas vienus metus kas mėnesį mokėjo po 950 Lt.

Vilniaus apygardos administracinis teismas, išnagrinėjęs šią administracinę bylą, priėjo išvadą, kad pareiškėjai  nepagrįstai kaltina Vilniaus miesto savivaldybę neveikimu. Kaip pažymima teismo sprendime, pareiškėjai  nepateikė teismui jokių įrodymų, kurie leistų manyti, jog Vilniaus miesto savivaldybė neturi optimalaus neformaliojo vaikų švietimo programų tiekėjų tinklo. Pasak bylą išnagrinėjusios teisėjos Rūtos Miliuvienės, net ir tai, kad pareiškėjų dukra nebuvo priimta į 4 savivaldybės ikimokyklinio ugdymo įstaigas, negali būti pagrindas konstatuoti aplinkybę, kad tuo laikotarpiu nebuvo pakankamo kiekio tokių įstaigų, nes byloje nustatyta, kad bendras ikimokyklinio ugdymo įstaigų skaičius sostinėje tuo laikotarpiu buvo pakankamas. Pareiškėjų dukra nuo 2013-08-01 iki 2014-08-31  lankė privačius lopšelius-darželius, o nuo 2014-06-23 buvo priimta į savivaldybės ikimokyklinio ugdymo įstaigą, kurią pradėjo lankyti 2014-09-10. „Tai, kad pareiškėjų prašymo padavimo metu Vilniaus miesto savivaldybė nebuvo pasiekusi pakankamo savivaldybės ikimokyklinio ugdymo įstaigų ugdymo skaičiaus, nepakankama konstatuoti savivaldybės neteisėto neveikimo", - rašoma teismo sprendime. Teismas atmetė pareiškėjų skundą kaip nepagrįstą.

Šis Vilniaus apygardos administracinio teismo sprendimas per 14 dienų nuo jo paskelbimo dienos gali būti skundžiamas apeliacine tvarka Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių