Quantcast

Dėl Mykolo Romerio universiteto rektoriaus kėdės rungiasi du kandidatai

Mykolo Romerio universitetui (MRU) paskelbus viešąjį konkursą rektoriaus vietai užimti, gautos dviejų asmenų paraiškos. Į šį postą pretenduoja dabar universitetui laikinai vadovaujanti prof. dr. Inga Žalėnienė ir prof. dr. Andrius Bielskis.

I. Žalėnienė laikinąja Mykolo Romerio universiteto rektore buvo paskirta nuo sausio 16 dienos po to, kai buvęs šio universiteto rektorius Algirdas Monkevičius tapo švietimo, mokslo ir sporto ministru.

I. Žalėnienė nuo 2017 metų ėjo Mykolo Romerio universiteto Mokslo ir studijų prorektorės pareigas. 2010-2012 metais ji buvo mokslo prorektorė, 2012-2016 metais - mokslo ir tarptautinių ryšių prorektorė. I. Žalėnienė taip pat yra Pasaulio universitetų asociacijos (IAU) valdybos narė.

A. Bielskis yra MRU politinės teorijos profesorius bei vizituojantis mokslinis darbuotojas Londono Metropolitano universitete. 1998 m. Jorko universitete jis apsigynė magistro laipsnį, politinės filosofijos daktaro disertaciją - 2004 m. Voriko universitete. A. Bielskis dėstė politinę teoriją ir filosofiją keliuose Europos universitetuose.

Jis taip pat yra vienas iš judėjimo Naujoji kairė 95 įkūrėjų, politikos apžvalgininkų ir nevyriausybinės organizacijos DEMOS kritinės minties instituto direktorius.

Kas taps Mykolo Romerio universiteto rektoriumi, turėtų paaiškėti kovo 14 dieną Tarybos posėdyje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

etatiniai

etatiniai portretas
darmajiedai -islaikytiniai....

Ziurkė

Ziurkė portretas
ir Voveris

MVD CCCP

MVD CCCP portretas
Dėl Minsko aukštosios milicijos mokyklos Vilniaus filialo "načialniko" posto rungiasi du dundukai.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių